1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Berichten
  4. Toelichting en gebruik

Ons Berichten in Ons Administratie

Bijgewerkt op 26 Mar om 11.20 uur
Uitleg over de werking van Ons Berichten in de webapplicaties van Ons, uitgezonderd Ons Medewerkerportaal.

Deze handleiding beschrijft de werking van Ons Berichten in de Ons webapplicaties, zonder Ons Medewerkerportaal. 

Zie Ons Berichten: toegelicht voor meer informatie over dit onderwerp.

Gebruikers met toegang tot een applicatie hebben in die applicatie automatisch toegang tot Ons Berichten. Voor het gebruik hiervan zijn geen aanvullende autorisatietaken vereist.

Navigatie naar Ons Berichten

Om Ons Berichten te openen, klik op het Ons Berichten-icoontje. Dit icoontje is ofwel te vinden via het Berichtenicoontje in de hubbalk (alle webapplicaties behalve Ons Planning en Ons Administratie), ofwel via het berichtenicoontje aan de zijkant van de applicatie (Ons Planning en Ons Administratie). Een getal of tellertje toont het aantal nieuwe (nog niet gelezen) berichten.

/topic-images/2019-11-01%2014_14_05-Window_743.png

Ons Berichten in Hub-balk

/topic-images/2019-11-01%2014_14_27-_744.png

Ons Berichten aan rechterzijde webbpagina

Mogelijkheden in het Ons-Berichten-menu

/topic-images/2019-11-01%2014_29_49-Window_746.png
  1. Een overzicht van al je berichten wordt hier getoond.

  2. In het archief worden de berichten getoond die je hebt gearchiveerd.

  3. Dit overzicht laat de door jou verzonden berichten zien.

  4. Hiermee zijn berichten te zoeken. Gezocht kan worden op (delen van) iemands naam, of de inhoud van een bericht.

  5. Dit toont een overzicht van alle berichten waarop een notificatie van toepassing is. Ook meldingen van gearchiveerde berichten worden hierin getoond. Door een bericht aan te klikken, wordt het bericht als gelezen gemarkeerd en zal de teller 1 minder aangeven. Voor informatie over de situaties waarin en melding wordt getoond en hoe dit is in te stellen, zie Ons Notificaties (voor medewerkers).

  6. Als je feedback hebt voor de makers van Ons Berichten, dan kan je dat hier kwijt.

  7. Een nieuw bericht is te maken via het linkje 'Nieuw bericht'.

Nieuw bericht maken

/topic-images/2019-11-01%2014_55_10-Window_748.png

  1. Via het linkje 'Nieuw bericht' kun je een bericht opstellen voor je collega's of team.

  2. Voeg bij 'voeg collega's' de gewenste teams of collega's toe. Type deze in of blader in de lijst met beschikbare teams en collega's. Er gelden specifieke voorwaarden om teams en medewerkers te kunnen toevoegen:

    • Alleen medewerkers met een op dat moment geldig contract, kunnen geselecteerd worden om een bericht naar te verzenden. Ook moeten medewerkers een geldige teamtoewijzing (toekenning aan een organisatorische eenheid) hebben.

    • Teams kunnen alleen geselecteerd worden als er medewerkers aan het team toegekend zijn. Ook moet het team in de hiërarchie van het laagste niveau zijn; bovenliggende teams kunnen niet geselecteerd worden.

    • In Ons Administratie kan de gebruiker elk afzonderlijk team selecteren.

    • Gebruikers met de taak 'Applicatiebeheer' of' Medewerkerportaalbeheerder' kunnen de gehele organisatie een bericht versturen.

  3. Type de gewenste inhoud van het bericht in.

  4. Zolang de browsersessie open blijft, blijft de inhoud bewaard (mits je niet op 'Annuleer' klikt) , zodat je ook op een later moment het bericht kunt versturen.

  5. Klik op 'Versturen' om het bericht te versturen.

Je kunt als volgt opmaak in berichten gebruiken:

  • Als je typt: 'Dit is *dikgedrukte* tekst.' Dan wordt dit: Dit is dikgedrukte tekst.

  • Als je typt 'Dit is _cursieve_ tekst.' Dan wordt dit: Dit is cursieve tekst.

Berichten lezen

Berichten zijn te lezen in alle applicaties waar de gebruiker toegang toe heeft. De meest recente berichten, en/of de meest recente reacties staan boven in beeld. Door op het bericht te klikken zie je de volledige inhoud en opent het volledige scherm.

/topic-images/2019-11-01%2014_47_40-Window_747.png

Berichten als gelezen markeren

Je kunt in een keer alle berichten als gelezen markeren. Dit is handig als je bijvoorbeeld langere tijd afwezig bent geweest. Ook als er wijzigingen zijn geweest in de organisatiestructuur/organigram, waardoor oudere teams niet meer bestaan (en daardoor berichten ook niet meer te lezen zijn) biedt deze optie uitkomst: met een druk op de knop markeert de gebruiker alle berichten als gelezen en komt de teller weer op 0 te staan.

Reageren op een bericht

Reageren op een bericht kan via het veld 'Schrijf een reactie' en vervolgens op 'Reageer' te klikken.

Zodra je reageert op het bericht, kunnen alle personen die bij het bericht betrokken zijn, de reactie zien. Indien het dus een bericht is dat naar meerdere personen of teams is gestuurd, zien alle personen de reactie

Berichten lezen van andere teams

Is het volledige scherm geopend? Dan zie je links in beeld de teams waarvan je ook de berichten kunt meelezen. Zie Toelichting op Ons Berichten voor meer details over welke teams dat zijn.

Foto's bekijken

Foto's van de met de Nedap Ons app verstuurde berichten zijn in te zien nadat je in het bericht met je muis op de foto bent gaan staan. Doe je dat niet; dan zijn ze nog geblurd, zoals in het voorbeeld is te zien. Foto's zijn alleen te versturen met de Nedap Ons app. Inzien kan dus wel via Ons Berichten in de andere apps.

Berichten verwijderen en archiveren

Afhankelijk van het soort bericht, kunnen verschillende knoppen aanwezig zijn.

  • Indien een bericht door jou is verstuurd, is een knop met drie puntjes zichtbaar. Hieronder zitten 2 knoppen: verwijderen of archiveren.

  • Indien je een door jou verstuurd bericht hebt gearchiveerd, is deze alleen nog te verwijderen. Berichten en reacties die je zelf verstuurd hebt, kan je verwijderen. Het bericht wordt in dat geval ook bij de ontvangers verwijderd. In beide gevallen worden ook de reacties op het bericht, gearchiveerd danwel verwijderd.

  • Indien je een bericht hebt ontvangen, is alleen een archiveer-knop zichtbaar. Hiermee wordt het bericht alleen voor jezelf als gebruiker gearchiveerd. Indien je een bericht hebt gearchiveerd kan dat alleen nog ongedaan gemaakt worden als je direct erna klikt op 'ongedaan maken'. Als je de pagina hebt verlaten is het bericht niet meer terug te zetten en is het bericht alleen nog in het archief zichtbaar.

Berichten in Ons Planning

De berichtenfunctionaliteit in Ons Planning werkt iets anders dan in de andere applicaties. Aanvullend op bovenstaande uitleg kun je namelijk meelezen met teams waartoe je toegang hebt in Ons Planning.

Als een gebruiker de planning of het rooster van een specifiek team opent, kan de gebruiker vanuit die planning of vanuit dat rooster meelezen met de teamberichten van dat betreffende team en berichten naar dat betreffende team versturen.

category image

Ons Berichten

Open navigation