1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Aankondigingen
  4. Toelichting

Toelichting op Ons Aankondigingen

Bijgewerkt op 26 Apr om 10.36 uur
Ons Aankondigingen is een applicatie waarin aankondigingen over updates geplaatst en teruggevonden kunnen worden. Dit gebeurt voor releases waarin functionaliteit wijzigt en tevens voor release notes van bugfix-versies.

Voor wie is Ons Aankondigingen bedoeld?

Ons Aankondigingen is primair gemaakt voor applicatiebeheerders. Zij zijn voornamelijk degene die de inschatting maken of functionaliteit van belang is voor de gebruikers en de processen binnen de organisatie. Aanvullend is het mogelijk om andere personen toegang te geven om aankondigingen in te zien.

Benodigde autorisaties

• Applicatiebeheerder: de taak Applicatiebeheer of Applicatie beheren

• Aanvullende medewerkers: de taak Ons aankondigingen inzien

Waarom is Ons Aankondigingen gemaakt?

Het applicatielandschap van Nedap kent veel verschillende applicaties en updateschema's. Door de toename van het aantal applicaties neemt deze complexiteit nog verder toe. Voordat Ons Aankondingen bestond, werd deze informatie op verschillende plekken en momenten getoond:

• Functionele wijzigingen van Ons Administratie en Ons Planning: Op het Supportportaal in een PDF-bestand, eens per zes weken.

• Release notes van bugfix-versies van Ons Administratie en Ons Planning: Op het Supportportaal op diverse pagina's, als statische tekst, wekelijks of vaker.

• Release notes van bugfix-versies van slices: In het slice-beheerscherm in de applicatie, op willekeurige momenten.

• Functionaliteit, voor applicatie anders dan Ons Administratie en Ons Planning: In afzonderlijke e-mails, op willekeurige momenten.

Zoals je ziet was dit nogal verwarrend. De complexiteit van het applicatielandschap kunnen wij vanuit de informatievoorziening niet vereenvoudigen, maar we kunnen wel de gefragmenteerde informatie bundelen. Op verzoek van gebruikers hebben we rekening gehouden met de flexibiliteit en complexiteit van alle applicaties, en met de wens om alle informatie op een plek te bundelen. Ons Aankondigingen is daarmee de centrale plek waar alle updates zowel aangekondigd als teruggevonden kunnen worden.

Functionaliteit en Release notes

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee types update: Functionaliteit en Release notes. Dit wordt ook in labels naast de titel van een aankondiging weergegeven.

• Aankondigingen van het type functionaliteit zijn alle wijzigingen in producten die een zichtbare wijziging in het scherm inhouden en/of een wijziging van het werkproces voor de eindgebruiker.

• Aankondigingen van het type Release notes zijn aankondigingen die veelal oplossingen van fouten, technische aanpassingen en/of verbeterde beveiliging beschrijven.

Productieomgeving

Ons Aankondigingen kan alleen via de productie-omgeving benaderd worden. Via een testomgeving is dit ook mogelijk, maar daar staan geen aankondigingen in. Je benadert de applicatie via het hub-menu of het megafoon-icoon in Ons Administratie.

Informatie ontvangen of informatie ophalen

Je maakt zelf de keuze over welke soort informatie je meldingen wilt ontvangen, en welke niet. De informatie waarover je meldingen ontvangt komen terecht op het tabblad Nieuw. Alle aankondigingen, zowel die waar je wel als geen melding van krijgt, zijn zichtbaar in het Archief.

Om geen informatie te missen, en om frustraties bij het zoeken te voorkomen, is het belangrijk om de applicatie te gebruiken op de manier zoals deze is ontworpen:

Het tabblad Nieuw is gemaakt om je te helpen om op de hoogte te blijven, zodat je niks mist. Dit tabblad is niet gemaakt om niet-actuele informatie in terug te zoeken.

• Gebruik het hulpmiddel archiveer om je inbox schoon te houden.

• Gebruik het hulpmiddel markeer met ster om de aankondiging te markeren zodat je weet dat je er op een later moment nog iets mee moet doen.

• Gebruik de filters (Alle / Ongelezen / Met ster) om de aankondigingen vervolgens te filteren.

Het tabblad Archief is alleen gemaakt om, als je daar op een later moment eventueel behoefte aan hebt, een aankondiging terug te zoeken. Dit tabblad is niet gemaakt om structureel op de hoogte te blijven van aankondigingen.

Individuele aankondigingen via unieke link verzamelen en delen

Het is mogelijk om per aankondiging een individuele link te genereren. Op deze manier zijn losse aankondigingen eenvoudigt te delen of te verzamelen om bijvoorbeeld samen met andere aankondigingen te bespreken. Om de URL te genereren:

1. Open de aankondiging.

2. Klik in de geopende aankondiging op de titel van de aankondiging

3. De aankondiging opent in een nieuw scherm. Te zien is dat de adresbalk een andere, voor deze aankondiging unieke URL bevat.

4. Kopieer de URL en distribueer deze op de gewenste wijze.

Klik met de rechter muisknop op de titel van een geopende aankondiging en kies voor 'Linkadres kopiëren' om de link direct te kopiëren.

category image

Ons Aankondigingen