1. Home
  2. Kennisbank
  3. Algemene informatie
  4. Ontwikkelplanningen en pilots

Pilot: Apps gebruiken op gedeelde apparaten met Mobile Device Management-tools

Bijgewerkt op 23 Sep om 16.08 uur

Op het moment is het lastig om de Nedap Ons®-apps (zoals Ons® Dossier, Ons® Vandaag, Ons® Wondzorg) te gebruiken op mobiele telefoons of tablets die gedeeld worden door meerdere gebruikers. Dit is een situatie die zich kan voordoen binnen de intramurale zorg, waar op een afdeling of in een woonsituatie een set apparaten aanwezig is voor het zorgpersoneel. Deze apparaten worden vervolgens beheerd via een MDM-tool, zoals Intune of Samsung Knox.

De Nedap Ons-apps worden gekoppeld aan een gebruiker door het apparaat in de Ons® Suite te koppelen aan deze gebruiker. Dit is een opzet die goed werkt wanneer de gebruiker een eigen apparaat heeft, maar die niet gemakkelijk werkt wanneer apparaten gedeeld worden. In dat geval moet elke gebruiker het apparaat koppelen bij nieuw gebruik en ontkoppelen wanneer diegene klaar is met gebruik. Dit is geen werkbare situatie wanneer meerdere mensen een apparaat moeten delen.

De laatste tijd hebben we gewerkt aan een oplossing die het mogelijk maakt om eenvoudig in te loggen binnen de Ons-apps op gedeelde apparaten die onder beheer staan van een MDM-tool. Het apparaat hoeft dan niet meer gekoppeld te worden aan de individuele gebruiker. In plaats daarvan logt een gebruiker in op het apparaat via de MDM-inloggegevens, waarna de gebruiker bevestigt aan de Ons®-apps dat diegene werkt voor de organisatie die eigenaar is van het apparaat. Vervolgens kan de eindgebruiker een persoonlijke pincode instellen en gebruikmaken van de Ons®-apps op het gedeelde apparaat. Wanneer de gebruiker stopt te werken met het apparaat, worden de persoonlijke data (inclusief de inloggegevens) idealiter automatisch verwijderd van het apparaat. Samen met de pilotorganisaties onderzoeken we wat hiervoor de beste technische oplossing is.

Deze oplossing is generiek opgezet waardoor deze te gebruiken is met alle MDM-tools. De apps die deze oplossing zullen ondersteunen zijn Ons® Dossier, Ons® Vandaag, Nedap Ons®, Ons® Wondzorg, Ons® Berichten, Ons® Medicatiecontrole, Ons® Toegangscode en TouchPro.

Via deze pilot willen we testen of onze oplossing goed werkt met verschillende MDM-tools (Intune, Knox, SOTI, enz.), en binnen de verschillende mobiele platforms (Android en iOS).

Let op: Dit betreft een pilot. De functionaliteit kan wijzigen.

Informatie

Documentatie: n.v.t.

Aanmelden: n.v.t.

Status: Aanmelding gesloten

Feedback, tips, vragen en bugmeldingen: n.v.t.

Handleiding: n.v.t.