1. Home
  2. Kennisbank
  3. TouchPro
  4. Touchpro

De TouchPro gebruiken

Bijgewerkt op 26 Mar om 08.50 uur
Deze handleiding bevat alle informatie die je nodig hebt om met de TouchPro te werken.

Benodigdheden

1. TouchPro-telefoon

2. TouchKey (sleutelhanger)

3. Cliëntenpas

Algemene informatie

De TouchPro-telefoon is voorzien van een techniek waarbij draadloos gegevens worden overgedragen. De TouchKey of cliëntenpas worden gelezen door de telefoon ertegenaan te houden en te wachten tot de telefoon trilt.

Het TouchPro-programma in de telefoon wordt automatisch gestart als de telefoon bij een TouchKey of cliëntenpas wordt gehouden.

Je kunt blijven telefoneren of sms'en terwijl de TouchPro actief is. Door de TouchKey weer te scannen wordt de TouchPro-applicatie weer zichtbaar.

TouchPro starten en aanmelden

1. Houd de TouchKey tegen de achterkant van de telefoon. TouchPro wordt gestart.

2. Vervolgens wordt het icoon van de TouchKey weergegeven. Houd de TouchKey wederom tegen de telefoon. De telefoon trilt. Het welkomstscherm met je naam verschijnt. Je bent nu aangemeld.

Start zorg

Wanneer je bij een cliënt aanwezig bent, kun je de zorgregistratie starten.

1. Het scherm vraagt om een pas: dit wordt in beeld aangegeven door middel van een groene pas. Houd de telefoon bij de cliëntenpas tot de telefoon trilt.

2. Op het scherm verkleurt de pas van groen naar transparant zwart. Ook verschijnt de naam van de cliënt. Dit is het moment van de aanvang van de zorg aan de cliënt.

Cliëntgegevens

Nadat de cliëntenpas bij binnenkomst is gelezen, kun je ervoor kiezen om details van de cliënt in te zien. Tik op het cliënticoon.

Gegevens over het arrangement, de zorgverleners en de relaties van de cliënt zijn nu in te zien. Door met je vinger naar boven en beneden te swipen, kun je op de betreffende pagina bladeren.

Wie komt hierna?

Als je de vraag van cliënten Wie komt hierna? wilt beantwoorden, kun je in de applicatie bij de details van de cliënt deze informatie opzoeken. Er wordt een lijst weergegeven waaruit duidelijk wordt welke medewerkers wanneer de cliënt bezoeken.

Einde zorg

Wanneer je klaar bent met het leveren van de zorg bij een cliënt, moet je de zorgregistratie beëindigen.

1. Houd de telefoon bij de cliëntenpas. De telefoon trilt.

2. Een overzicht met de activiteiten is te zien.

3. De zorg is nu beëindigd.

Einde zorg: handmatig verdelen

Wanneer het moment van de zorg wordt beëindigd, wordt een scherm met schuifbalkjes weergegeven. Door deze heen en weer te schuiven is te bepalen hoeveel tijd voor welke activiteit is gebruikt. De totale tijd kan niet aangepast worden.

Het is ook mogelijk om alle zorg te registreren onder één categorie. Tik hier voor op Registreer alles als.... Via het plusicoontje (+) kun je extra uursoorten toevoegen.

De verdeling wordt automatisch opgeslagen.

Dit scherm is optioneel. Het kan dus zo zijn dat je dit scherm niet te zien krijgt.

Deurbelgesprek

Aanvullende zorg die na Einde zorg aan de cliënt wordt geboden, kan als volgt worden vastgelegd:

1. Houd de telefoon (nogmaals) bij de cliëntenpas.

2. Op het scherm wordt de duur van dit zogenoemde deurbelgesprek getoond.

Dit deurbelgesprek kan vaker herhaald worden. Hierdoor wordt de duur van de geleverde zorg steeds langer. Deurbelgesprekken korter dan 1 minuut worden niet geregistreerd. Na 15 minuten wordt er een nieuwe registratie gestart.

Indirecte uren

Indirecte uren zijn activiteiten die niet aan een cliënt kunnen worden toegekend.

Een medewerker kan kiezen uit een persoonlijke lijst met activiteiten. In deze lijst kunnen activiteiten staan die worden gestart en gestopt op het moment zelf, zodat begin- en eindtijd vastliggen.

Ook kunnen er activiteiten in de lijst staan die op duur worden geregistreerd, omdat pas naderhand bekend was hoelang het duurde.

Registratie op duur kan alleen op het moment zelf.

Indirecte tijd vóór of na een cliëntenbezoek

1. Zorg dat je bent aangemeld.

2. Houd wederom de TouchKey bij de telefoon.

3. Kies een activiteit (activiteiten met een vinkje geven aan dat hiervoor vooraf een tijdsduur is op te geven).

4. Tik op Ja.

5. Houd na de activiteit de TouchKey wederom bij de telefoon. De telefoon trilt. De registratie is nu beëindigd.

Indirecte uren met een duur boeken

1. Zorg dat je bent aangemeld.

2. Houd wederom de TouchKey bij de telefoon.

3. Kies een activiteit (activiteiten met een vinkje geven aan dat hiervoor vooraf een tijdsduur is op te geven).

4. Voer de tijdsduur (uren en minuten) in.

5. Tik op OK.

6. Er wordt een melding weergegeven dat de indirecte tijd is verstuurd.

Planning inzien

Het is mogelijk om de geplande route in te zien op de telefoon. De planner heeft op kantoor de mogelijkheid om routes te maken. Het is raadzaam om op de ververs knop te drukken om altijd de meest recente planning te zien.

De Touchpro opent de planning in Ons Vandaag. Dat betekent dat als er een touchpro telefoon wordt gedeeld, de vorige persoon uit moet loggen bij de Ons Vandaag-app, anders krijgen ze mogelijk de verkeerde planning te zien.
  1. Zorg dat je bent aangemeld.

2. Tik op Open planning.

3. Bovenin beeld is de dag te kiezen.

4. Blader door de activiteiten van de geselecteerde dag door met je vinger over het scherm te swipen.

5. Open een activiteit door deze aan te tikken.

Planning afvinken

Op de planning is te zien welke cliëntbezoeken al hebben plaatsgevonden. Dit wordt automatisch gedaan als er in- en uitgeklokt is bij de cliënt. Ook kan het handmatig aan- of uitgevinkt worden, door een seconde het item op de planning ingedrukt te houden. Een afgevinkt item wordt grijs.

Het afvinken van de planning is alleen bedoeld als hulpmiddel om meer overzicht te krijgen, dus het afvinken is geen alternatief voor het registreren.

Dagstaat inzien

Op de dagstaat kun je zien welke tijd vandaag geregistreerd is.

1. Meld je aan met de TouchKey.

2. Tik op Dagstaat.

Updates

Tijdens het inloggen met de TouchKey wordt automatisch gecontroleerd of er een nieuwe versie van de software beschikbaar is. Als er een nieuwe versie is, verschijnt de volgende melding:

Nedap TouchPro update beschikbaar

Dit bericht verdwijnt na een tijdje en dan wordt het volgende bericht weergegeven:

Sleep naar beneden om te installeren.

1. Sleep de zwarte statusbalk (bovenin beeld) naar beneden.

2. Klik onder in beeld op Nedap TouchPro.

3. Toepassing vervangen: klik op OK.

4. Klik op Gereed. De update is geïnstalleerd

Het is belangrijk om de update uit te voeren. Wanneer je de update niet uitvoert, wordt de update de eerstvolgende keer na inloggen opnieuw aangeboden.

Tips

Houd rekening met de onderstaande punten voor een goede werking van de TouchPro.

Scannen van TouchKey en cliëntpas

Houd de telefoon met de achterkant tegen de TouchKey of cliëntpas totdat de telefoon een trilsignaal geeft. Als de telefoon binnen enkele seconden niet trilt, haal de telefoon dan weer weg van het pasje, wacht een of twee seconden en herhaal de handeling.

Internetverbinding

Omdat de telefoon gegevens van internet moet ophalen en verzenden, is het belangrijk dat er altijd een gegevensverbinding actief is.

Vliegtuigstand

Omdat bij de vliegtuigstand de gegevensverbinding uitgeschakeld wordt, mag de vliegtuigstand niet actief zijn.

Batterijbesparing

Als je de levensduur van de batterij wilt verlengen, kun je de volgende onderdelen aanpassen:

• GPS uitschakelen

• Bluetooth uitschakelen

• Wifi uischakelen

• Snel opstarten uitschakelen

Uitvoeren van updates

Omdat er regelmatig verbeteringen in de applicatie worden doorgevoerd, is het belangrijk om altijd een update uit te voeren als die aangeboden wordt.

Fabrieksinstellingen

De telefoon mag nooit worden teruggezet naar fabrieksinstellingen. Doe je dit wel, dan wordt de TouchPro-applicatie verwijderd en ook alle contacten, e-mail en andere persoonlijke instellingen.

Geheugen

De telefoon heeft een beperkte geheugencapaciteit. Wanneer het geheugen door andere toepassingen gevuld wordt, kan de TouchPro-applicatie niet meer correct werken. Houdt de telefoon daarom leeg en maak niet onnodig foto's of filmpjes.

Beperkte internetbundel

De telefoon heeft internet nodig om gegevens te kunnen verzenden en op te halen. Omdat het om een zeer beperkte hoeveelheid data gaat, is een klein dataabonnement voldoende. Wanneer op een andere manier van het internet gebruik wordt gemaakt (Facebook, WhatsApp, etc.), dan wordt die databundel snel overschreden. Gebruik de telefoon daarom niet voor dergelijke zaken.

category image

TouchPro