1. Home
  2. Kennisbank
  3. Inloggen in Ons
  4. Algemeen

Navigeren van externe applicatie naar pagina in Ons

Bijgewerkt op 26 Mar om 09.54 uur
In deze handleiding lees je meer over het maken van aangepaste URL's om bijvoorbeeld vanuit externe applicaties direct naar een pagina binnen Ons te gaan.

Vanuit Ons kun je een directe snelkoppeling naar externe applicaties maken. Die snelkoppeling noemen we een deeplink. Met zo'n snelkoppeling spring (jump) je naar de betreffende webpagina.

Andersom is dat ook mogelijk. Je kunt vanuit externe applicaties een directe snelkoppeling naar de Nedap Ons-applicaties maken. Hiervoor voeg je een zogeheten jump variable aan de URL toe. Daarover lees je in deze handleiding meer.

URL's binnen de Nedap Ons-applicaties kunnen in de loop van de tijd veranderen. De aangepaste URL's waarover je hieronder leest, moeten dus mogelijk aangepast worden als er wijzigingen in onze software zijn.

Inloggen bij Ons

Standaard log jij of een gebruiker bij Nedap Ons in via de URL: https://{klantnaam}.startmetons.nl.

Vervolgens wordt direct het Medewerkerportaal of Ons Administratie geopend (of de laatst onthouden pagina uit je vorige sessie). Het inloggen bij Ons en het direct openen van het Medewerkerportaal of Ons Administratie is de standaard jump.

Aangepaste jump

In plaats van de standaard jump, kun je ook jump maken op basis van de applicatie waar je naartoe wilt gaan. Hiervoor heb je eerst de initiate URL nodig.

Initiate URL

De Initiate URL is de URL die wordt gebruikt voor de SSO-knop op het aanmeldscherm. Je kunt deze URL kopiëren door met rechtermuisklik op de SSO-knop te klikken en de link te kopiëren.

• Voorbeeld zonder data: https://{klantnaam}.startmetons.nl/auth/oidc/{UUID}

• Voorbeeld met data: https://vvt-staging.startmetons.nl/auth/oidc/9e4ad0d3-6941-56ad-85f5-81184c5894f3

Hierin is de klantnaam en het UUID uniek per organisatie.

Aangepaste jump-URL

We gebruiken het voorbeeld hierboven. Stel dat je nu direct vanuit de URL of een snelkoppeling in een andere applicatie naar Ons Planning wilt gaan.

Je initiate URL ziet er als volgt uit:

• https://vvt-staging.startmetons.nl/auth/oidc/9e4ad0d3-6941-56ad-85f5-81184c5894f3

Daaraan voeg je de jump variable met de applicatienaam toe:

• https://vvt-staging.startmetons.nl/auth/oidc/9e4ad0d3-6941-56ad-85f5-81184c5894f3/?jump=https://vvt-staging.hasmoves.com

Andere applicaties in de jump toevoegen

Het hierboven genoemde voorbeeld beschrijft een directe jump naar Ons Planning. Als je een andere applicatie wilt gebruiken, log je in bij Ons en open je die applicatie. In de URL vind je hoe die applicatie wordt genoemd. De notatie volgt altijd de volgende standaard:

• https://{klantnaam}.{applicatienaam}.nl/

De URL eindigt niet altijd op .nl, maar kan ook op .com en .net eindigen.

Die applicatienaam gebruik je vervolgens om je aangepaste jump te maken:

• https://{klantnaam}.startmetons.nl/auth/oidc/{UUID}/?jump=https://{klantnaam}.{applicatienaam}.com

SSO-providers

Als je al bent ingelogd bij de SSO-provider die je ook gebruikt om bij Nedap Ons in te loggen, vindt er automatisch een check plaats en ben je ook meteen ingelogd als je een snelkoppeling met jump variable gebruikt. Ben je nog niet ingelogd bij je SSO-provider, dan word je pas doorgestuurd naar de pagina nadat je bent ingelogd.