1. Home
  2. Kennisbank
  3. Navigeren in Ons
  4. Navigeren in de Ons® Suite

Navigeren in Ons® via uitgebreid zoeken

Bijgewerkt op 04 Sep om 20.26 uur

Let op:

Het uitgebreid zoeken is uitgerold naar alle testomgevingen. Vanaf augustus 2024 gaan we de functionaliteit gefaseerd uitrollen naar productieomgevingen. Dit kan tot eind dit jaar duren.

Een belangrijk onderdeel van de navigatiebalk is het uitgebreid zoeken. Deze functionaliteit maakt het mogelijk om alle cliënten binnen je autorisatiebereik op te zoeken vanuit elke applicatie binnen de Ons® Suite. De zoekfunctionaliteit biedt uitgebreidere zoek- en navigatiemogelijkheden. Zo kan je zoeken op meerdere velden tegelijk, bijvoorbeeld cliëntnaam en locatie en bij elk zoekresultaat kan je rechtstreeks doorklikken naar de cliënt in Ons® Administratie, Ons® Dossier of Ons® Cliëntagenda.

Autorisaties

De getoonde zoekresultaten zijn op basis van de autorisaties van de gebruiker zichtbaar.

Zoek- en navigatiemogelijkheden

Op dit moment kan je op de volgende cliëntvelden zoeken:

• Naam (voornaam, tussenvoegsel, achternaam, naam partner)
  • Identificatienummer
    • Cliëntnummer
    • Bsn
    • Skn
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Plaats
  • Geboortedatum (dd-mm-jjjj)
  • Actieve of toekomstige adressen
  • Actieve of toekomstige locaties

Verder kan je filteren op Zorgstatus: In zorg, Uit zorg en Wachtlijst.

Aandachtspunten zoeken
- Je kan zoeken op hele woorden en delen van woorden. De zoekfunctie is niet hoofdlettergevoelig en negeert leestekens. Dus zoek je op muller, dan vind je ook cliënt Müller.
- Je kan op meerdere velden tegelijk zoeken. Typ bijvoorbeeld jans groen in de zoekbalk om cliënt Jansen in Groenlo te vinden.
- Als de lijst met zoekresultaten te lang is, kan je meer zoekwoorden ingeven om specifieker te zoeken, waardoor je lijst met zoekresultaten korter wordt. Ook kan je klikken op Meer resultaten laden om meer resultaten in te zien.

Aandachtspunten navigeren
- Bij ieder zoekresultaat kan je snel navigeren naar verschillende onderdelen in Ons®.
- Als je op de naam van de cliënt klikt, navigeer je naar het medisch overzicht in Ons® Dossier.
- Plan navigeert naar de planpagina in Ons® Dossier.
- Rapportages navigeert naar de rapportagespagina in Ons® Dossier.
- Administratie navigeert naar het administratief overzicht in Ons® Administratie.
- Agenda navigeert naar de cliëntagenda in Ons® Dossier.

Updatebeleid

Het uitgebreid zoeken is een widget. We gebruiken widgets om op verschillende plekken in de Ons® Suite dezelfde informatie te tonen. Meer informatie over het updatebeleid van widgets kan je vinden in deze handleiding: Releasebeleid van widgets.

Toegankelijkheid

De hubbalk is met toetsenbordnavigatie te gebruiken.

• Met de tab-toets kan je navigeren tussen de verschillende cliënten en pagina's.
  • Met de enter-toets kan je navigeren naar een cliëntpagina.
  • Met de escape-toets kan je het zoekscherm verlaten.
category image

Navigeren in Ons