1. Home
  2. Kennisbank
  3. Inloggen in Ons
  4. Algemeen

Telefoonnummers en authenticatieberichten

Bijgewerkt op 26 Mar om 11.07 uur
Telefoonnummers in de Ons-suite worden door meerdere applicaties gebruikt. Je registreert je nummers in Ons Administratie en kunt ze vervolgens inzien en gebruiken in andere applicaties, zoals Ons Planning en het Medewerkerportaal.


Het is daarnaast van belang om te onthouden dat de telefoonnummers gebruikt worden voor authenticatie. Denk dus goed na voordat je privénummers van jezelf of van medewerkers toevoegt en lees de uitleg hieronder goed door. In deze handleiding vind je bovendien een schema met daarin een overzicht van welke nummers waar worden gebruikt en hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Telefoonnummers beheren in Ons Administratie

Ga naar MedewerkerTabblad AlgemeenPersonalia. Hier kun je voor de medewerker vier telefoonnummers toevoegen die gebruikt worden voor de sms-authenticatie.

/topic-images/Telefoonnummers_1254.png

Het nummer waarnaar de authenticatie-sms wordt gestuurd, wordt altijd bij Authenticatie tel. nr. weergegeven. Je kunt handmatig een authenticatietelefoonnummer invoeren.

Doe je dit niet, dan wordt een van de andere telefoonnummers overgenomen in dit veld in de hieronder aangegeven volgorde.

Ook buitenlandse telefoonnummers kunnen als authenticatienummer worden gebruikt. Het is in dit geval niet van belang of het nummer met een +-teken of met voorloopnullen wordt ingevuld. Let op! Buitenlandse nummers worden altijd gebeld met een gesproken authenticatiecode.

Volgorde authenticatienummers

  1. Mobiel nummer werk

  2. TouchPro-nummer

  3. Prive mobiele nummer

  4. Huistelefoonnummer

  5. Telefoonnummer uit het geldende adres (in Ons Planning)

Als er geen Mobiel nummer werk is ingevoerd, wordt het TouchPro-nummer als authenticatienummer gebruikt.

Als Huistelefoonnummer als authenticatie wordt gebruikt, wordt door een computer het vaste telefoonnummer gebeld en de code door een stem uitgesproken.

Telefoonnummerschema

Ons Administratie

Ons Planning

Mijn smoelenboek

Team Smoelenboek

Mini Moves

Nedap Ons

Ons Medicatiecontrole

Authenticatie tel. nr.

-

-

-

-

-

-

Mobiel nummer werk

Mobiel (werk)/Werk mobiele telefoon1

Mobiel (werk)

Mobiel (werk)

Telefoon

X2

X3

Prive mobiel nummer

Mobiel (privé)/Persoonlijke mobiele telefoon

Mobiel (privé)

Mobiel (privé)5

Mobiel (privé)5

-

X3

Huistelefoonnummer

Huis telefoon

-

-

-

-

-

TouchPro (Mobiel nummer)4

Touchpro telefoon

-

-

-

-

-


  1. Het nummer alleen wordt ook weergegeven in het Roosterbord van Ons Planning.

  2. Deze applicatie geeft het nummer weer zonder verder benaming (gebruik van een icoontje). Zie Nedap Ons-app: teaminformatie inzien voor meer informatie.

  3. Mobiel nummer werk wordt gebruikt en krijgt prioriteit boven Prive mobiel nummer. Laatstgenoemde wordt alleen weergegeven als Mobiel nummer werk niet is ingevoerd en je de optie Deel mijn privé telefoonnummer(s) in het Medewerkersportaal hebt ingeschakeld. Zie het kopje Privacy in Medewerkeraccount instellen via de hub-balk voor meer informatie.

  4. Dit nummer koppel je via Ons Administratie. Zie TouchPro toegelicht voor meer informatie over TouchPro en Touchkeys.

  5. Dit nummer wordt hier alleen weergegeven als de privételefoonnummers worden gedeeld. Dit is een instelling die de medewerker in Ons Medewerkerportaal kan inschakelen. Zie Medewerkeraccount instellen via de hub-balk voor meer informatie.

Privacy-instellingen

In het Medewerkerportaal kan een medewerker bij diverse persoonlijke gegevens aangeven welke van deze gegevens diegene in de diverse Nedap Ons-applicaties wil delen met collega's. De opties die daar worden gekozen, worden doorgevoerd door alle applicaties, maar op sommige plekken worden de gegevens niet afgeschermd. Zie het kopje Privacy in Medewerkeraccount instellen via de hub-balk voor meer informatie.