1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Tags
  4. Algemeen

Toelichting op Ons Tags

Bijgewerkt op 24 Jul om 08.18 uur

Je gebruikt de applicatie Ons Tags om documenten te genereren met data die beschikbaar is in het Ons-systeem. Ons Tags kan op verzoek worden ingeschakeld door Support.

Waarom is Ons Tags ontwikkeld?

Vanuit Ons Administratie konden altijd al documenten worden gemaakt, waarin door middel van tags data in de documenten kon worden verwerkt. Deze tags waren op maat gemaakt en waren niet dynamisch. Als een nieuwe tag nodig was om andere data te verwerken, moest deze handmatig in de applicatie worden gebouwd. Ook was het niet mogelijk om gemakkelijk data uit andere applicaties in documenten te verwerken.

Wat is Ons Tags?

Een systeem dat data uit het Ons-systeem in documenten kan verwerken.

Hoe werkt Ons Tags?

Een document (sjabloon) met daarin tags (bijvoorbeeld ${client/voornaam}) wordt verwerkt tot een document waarin alle tags zijn vervangen door tekst uit het Ons-systeem.


De data wordt verzameld door API's aan te roepen. De API's die daarvoor aangeroepen worden, kunnen tijdens de inrichting worden ingesteld. De data die wordt opgehaald, kan worden gebruikt om nog meer API's aan te roepen om andere data te verzamelen. De data wordt vervolgens verwerkt (gefilterd en gesorteerd) en het resultaat wordt gebruikt om alle tags in het document te vervangen.

Nieuwe mogelijkheden

Ten opzichte van de tags in Ons Administratie ontstaan een aantal nieuwe mogelijkheden met Ons Tags. Hieronder volgt een kort overzicht:

  • Instelbare naamgeving van tags

  • Tags baseren op alle beschikbare informatie uit API's

  • Sorteren en filteren op informatie

  • Rechten instelbaar per template

  • Nesting

    Voorbeeld: Een overzicht van telefoonnummers van de contactpersonen van cliënten die een behandelrelatie hebben met een bepaalde medewerker.
  • Kortere tags doordat tags die binnen een lijst voorkomen niet uniek hoeven te zijn.

  • Tags en briefgeneratie zijn te gebruiken door alle applicaties binnen ONS.

  • Een test-uitvoer van templates draaien om te zien of de template correct is.

Ons Tags raadplegen

Je kunt de applicatie Ons Tags benaderen via Ons Administratie > Beheer > Instellingen > Overige Instellingen > Ons Tags Configuratie.

 

Codetabel downloaden

Tagresultaten kunnen codes bevatten, bijvoorbeeld M voor geslacht, waar Mannelijk bedoeld wordt. Ons Tags vertaalt deze codes zoveel mogelijk. Download de codetabel voor een overzicht van codes die door Ons Tags herkend en vertaald worden.