1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Formulierenbeheer
  4. Gebruik

Bewaarplaatsen aanmaken in Ons® Formulierenbeheer

Bijgewerkt op 28 Aug om 09.49 uur
Raadpleeg de e-learning als je snel aan de slag wilt!

Bewaarplaatsen aanmaken

Na het inloggen in Ons Formulierenbeheer opent het scherm Bewaarplaatsen. Een bewaarplaats is te beschouwen als de centrale werkplaats van Ons Formulierenbeheer. Vanuit een bewaarplaats maak je als gebruiker nieuwe formulieren aan, bewerk je deze, sla je deze op en download je deze voor gebruik als meetinstrument in Ons Klinimetrie of upload je formulieren om deze in de bewaarplaats te gebruiken. Op de pagina Bewaarplaatsen zijn alle bewaarplaatsen terug te vinden waar de gebruiker toegang toe heeft. De lijst onder onder de tab Mijn bewaarplaatsen is leeg zolang de gebruiker zelf nog geen bewaarplaats heeft aangemaakt.

• Mijn bewaarplaatsen: een overzicht van alle bewaarplaatsen die de gebruiker zelf heeft aangemaakt. Deze kunnen zowel privé als Openbaar zijn (in te zien door alle andere gebruikers van Ons Formulierenbeheer, ook van buiten de eigen organisatie).

• Zoek bewaarplaatsen: Hier zijn bestaande of gedeelde bewaarplaatsen op te zoeken en in te zien.

• Nieuwe bewaarplaats aanmaken: Klik op Nieuwe bewaarplaats om een nieuwe bewaarplaats aan te maken.

1. Een vervolgscherm verschijnt.

2. Vul hier een naam, omschrijving en unieke bewaarplaats-ID* in.

* De unieke bewaarplaats-ID is een unieke naam die in de formulier-ID's van de formulieren wordt geplaatst. Hierdoor kunnen formulieren met dezelfde naam in verschillende bewaarplaatsen worden aangemaakt, maar de formulier-ID's toch uniek blijven. Wij adviseren om hiervoor een omgekeerde domeinnaam te gebruiken van jullie organisatie (voor Nedap is dat bijvoorbeeld com.nedap-healthcare.support).

3. Geef aan of de bewaarplaats private (alleen voor jou zichtbaar mag zijn) of Public mag zijn (in te zien door alle andere gebruikers van Ons Formulierenbeheer. Dit betreft dus ook Ons Formulierenbeheer-gebruikers van buiten jouw eigen organisatie).

4. Sla op.

5. De bewaarplaats is nu aangemaakt en terug te vinden onder Mijn bewaarplaatsen.

Bewaarplaatsen inzien en bewerken

Klik op de naam van een specifieke bewaarplaats om de inhoud van die bewaarplaats in te zien.

• Onder Formulieren zijn alle formulieren te zien die onder deze bewaarplaats aangemaakt zijn.

• Onder Composities zijn geavanceerde formulieren terug te vinden.

• Onder Gebruikers is in te zien en aan te passen wie toegang hebben tot de bewaarplaats en welke rechten zij daar hebben.

• Via Bewerk zijn diverse gegevens van de bewaarplaats aan te passen.

• Via Uploaden zijn formulieren die bijvoorbeeld uit een andere bewaarplaats gedownload zijn, in deze bewaarplaats te uploaden, voor gebruik vanuit deze bewaarplaats.

• Via Nieuw formulier zijn nieuwe formulieren aan te maken. Zie daarvoor de uitleg hieronder.