1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Formulierenbeheer
  4. Gebruik

Composities bouwen voor observatieformulieren in Ons® Formulierenbeheer.

Bijgewerkt op 29 Aug om 13.01 uur

In de meeste gevallen is het voldoende om een observatieformulier te bouwen. Dit is namelijk je meetinstrument. Zodra je dit gaat uploaden onder Meetinstrumenten in Ons® Klinimetrie, dan zal Ons® Klinimetrie hier onder water een compositieformulier omheen bouwen.

In sommige gevallen is het wenselijk of juist vereist om zelf een compositieformulier te bouwen voor een observatieformulier.

Een voorbeeld waarin dit wenselijk kan zijn, is wanneer je een meetinstrument wilt bouwen zonder het veld Beoordeling / Opmerkingen. Dit veld wordt namelijk vanuit een compositie automatisch toegevoegd bij het uploaden van een observatieformulier/meetinstrument onder Meetinstrumenten in Ons® Klinimetrie.

Een voorbeeld waarin het vereist kan zijn om zelf een compositie te bouwen, is als je een Verslag, Plan-element of Evaluatieverslag in een Plan wilt bouwen. Deze functionaliteiten zijn vooralsnog een pilot en nog niet beschikbaar voor iedereen.

Compositie aanmaken

Wanneer je zelf een compositieformulier wilt of moet aanmaken, bijvoorbeeld omdat je een (Evaluatie)verslag moet bouwen of een meetinstrument wilt zonder het veld Beoordeling/ Opmerking, dan volg je de volgende stappen:

• Navigeer naar Ons® Formulierenbeheer > Nieuw formulier.
  • Typ een naam voor je archetype en kies Geavanceerde instellingen.
  • Selecteer daarna type Compositie.
  • De optie Template komt beschikbaar. Selecteer hier Nieuwe lege compositie.
  • Klik op Opslaan.

Compositie koppelen aan een observatieformulier / meetinstrument

Je hebt nu een lege compositie gebouwd, die je gaat koppelen aan een observatieformulier, dus je meetinstrument. De volgende stappen zijn hiervoor noodzakelijk:

• Klik in je compositie op Nieuw Element.
  • Kies daarna Formulier hergebruiken.
  • Selecteer bij Formulier om te hergebruiken, je Observatieformulier/Meetinstrument dat je hebt gebouw.
  • Als je compositie één observatie bevat, kies dan bij Voorkomen: Verplicht (exact 1 keer).
  • Geef je compositie gekoppeld aan je observatie een naam en eventueel een omschrijving.
  • Sla de wijzigingen op.

Compositie i.c.m. observatie downloaden en uploaden in Ons® Klinimetrie

• Ga terug naar het overzicht in je bewaarplaats en klik op tabblad Composities.
  • Klik op de drie-puntjes rechts en selecteer Downloaden.
  • Je downloadt nu de eerste versie van dit formulier.

Nu heb je alleen je compositie gedownload, maar je moet ook nog je observatie/meetinstrument downloaden.

Ga naar tabblad Formulieren en download je observatie/meetinstrument.

Navigeer nu naar Ons® Administratie > Instellingen > Dossierinstellingen > Klinimetrie-instellingen > tabblad Verslagen (indien je een Evaluatieverslag hebt gebouwd. Dit is alleen voor pilot klanten beschikbaar), of tabblad Meetinstrumenten (indien je een meetinstrument zonder het veld Bevindingen / Opmerkingen hebt gebouwd).

• Klik op Toevoegen
  • Kies een categorie
  • Kies bij Module Evaluatieverslag of Klinimetrie
  • Upload beide .adls bestanden en sla de wijzigingen op.

Nadat je de formulieren hebt geüpload, staan ze automatisch onder Uitgeschakelde meetinstrumenten. Activeer je Compositieformulier en sla dit op. Vanaf nu kan je je meetinstrument met je eigen compositie gebruiken bij een cliënt.