1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Klinimetrie
  4. Autorisaties

Autorisaties in Ons Klinimetrie

Bijgewerkt op 12 Feb om 09.53 uur

Benodigde autorisatie via autorisatietaken

Rondom Klinimetrie zijn diverse autorisaties van belang die de inzage en de mogelijkheden van de gebruiker bepalen. De onderstaande autorisatietaken zijn voor Ons Klinimetrie relevant:

Inrichten van de beschikbaarheid van meetinstrumenten voor gebruikers

Vereiste autorisatie:

• Taak: Archetype instellingen wijzigen in het Dossier

• Taak: Archetypes uploaden in Klinimetrie

Archetype instellingen (Instellingen van het formulier/meetinstrument) wijzigen

Vereiste autorisatie:

• Taak: Archetype instellingen wijzigen in het Dossier

Archetypes (Formulieren) uploaden in Klinimetrie

Vereiste autorisatie:

• Taak: Archetypes uploaden in Klinimetrie

Uitdraaien van rapporten in Klinimetrie (Bartel/Covid)

Vereiste autorisatie:

• Taak: Excel rapportages genereren vanuit Klinimetrie

Inzien, invullen en wijzigen van meetinstrumenten bij een cliënt.

Vereiste autorisatie:

• Taak: Klinimetrische meetinstrumenten [van een cliënt] inzien

• Taak: Klinimetrische meetinstrumenten [van een cliënt] invullen

• Taak: Klinimetrische meetinstrumenten [van een cliënt] wijzigen

De bovengenoemde drie taken kunnen ook alle drie in één keer toegekend worden, via de onderstaande, overkoepelende taak:

• Ons Dossier - Klinimetrische instrumenten invullen en aanpassen

Inzien van de Kwaliteitsmonitor-taken in het Ons Klinimetrie-dashboard

• Om via het Klinimetrie-dashboard toegang te hebben tot de Ons Kwaliteitsmonitor-taken, moet de gebruiker beschikken over de juiste Kwaliteitsmonitor-taken.

Autorisatie per meetinstrument via deskundigheid gebruiker

Per type meting kan worden ingesteld welke deskundigheden of groepen metingen van dat instrumenttype mogen bekijken, aanpassen of aanmaken. Medewerkers met de autorisatietaak Applicatiebeheer kunnen deze autorisaties in het beheerscherm van Ons Klinimetrie inrichten (via Beheer. -> tandwiel-icoontje per meetinstrument).

Resultaat

• Metingen die een medewerker niet mag zien, worden weggefilterd uit alle overzichten.

• De knop om een nieuwe meting toe te voegen, is verborgen bij meetinstrumenten waar de gebruiker geen nieuwe meting mag toevoegen (aanmaken).

• Bij het bekijken van een meting wordt getoond welke deskundigheden of groepen deze mogen bekijken en/of aanpassen. De bewerken knop op deze pagina wordt verborgen als een medewerker een meting niet mag aanpassen.

• Wanneer een meting alleen voor bepaalde deskundigheden te bekijken is, wordt de rapportage als vertrouwelijke rapportage overgenomen in het dossier van de cliënt.

Pas wijziging ook toe op alle ingevulde metingen uit het verleden

Je kunt bij het wijzigen van autorisaties voor meetinstrumenten selecteren dat je de wijziging ook wilt toepassen op alle ingevulde metingen uit het verleden. Daarmee wordt de getoonde toegang voor het aanmaken, bekijken of bewerken van het meetinstrument doorgevoerd voor alle metingen van dat type. Het kan even duren voordat de wijzigingen overal zijn doorgevoerd. Dit neemt meer tijd in beslag als er veel meetinstrumenten met aan te passen eigenschappen in het verleden zijn. Het helpt hierbij niet om de pagina te vernieuwen.

Een wijziging geldt bovendien alleen met terugwerkende kracht voor de ingevulde metingen en niet voor de bijbehorende dossierrapportages die zijn aangemaakt. Bestaande dossierrapportages van metingen behouden de oorspronkelijk toegekende deskundigheden.

Autorisaties instellen per bij de cliënt aangemaakte meting

Ook op het niveau van een individueel bij een cliënt aangemaakte meting is het mogelijk om autorisaties in te stellen.

Per meting is in te stellen welke deskundigheden of deskundigheidsgroepen de meting bij de cliënt mogen inzien en/ of bewerken. Via het potloodje zijn deze deskundigheden te selecteren en aan te passen: Standaard worden hier de deskundigheden overgenomen die:

• ófwel reeds bij een nog niet-afgeronde andere meting ingegeven zijn

• ófwel reeds bij een afgeronde andere meting ingegeven zijn

• ofwel bij het type meetinstrument ingegeven zijn via de inrichtingsopties onder 'Beheer'.