1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Financieel
  4. Ongedeclareerde financiële boekingen

Ongedeclareerde financiële boekingen in het Financieel dashboard

Bijgewerkt op 26 Mar om 08.43 uur

Met de functionaliteit om ongedeclareerde financiële boekingen te zien, zijn financiële boekingen te zien die nog niet in een daadwerkelijke declaratie of factuur zijn terecht gekomen.


In veel gevallen worden ongedeclareerde boekingen veroorzaakt door verkeerd geregistreerd vervoer. Let daarom bij onterecht lijkende ongedeclareerde boekingen vooral ook op het geregistreerde vervoer bij een cliënt. Zie Vervoer vanuit een vervoerstoewijzing registreren en declareren voor meer informatie.

Ongedeclareerde financiële boekingen

/topic-images/ongedeclareerde%20financiele%20boekingen%201_1079.png

De intensiteit van de kleur en de hoogte van de staaf geven de omvang van de ongedeclareerde financiële boekingen aan. Via een mouse-over is het geschatte bedrag te zien, evenals het aantal regels waarover het bedrag verdeeld is.

Door op de overzichtspagina op een staaf te klikken, is in te zoomen op de specifieke periode. De pagina wordt in dat geval vernieuwd en bovenaan wordt hetzelfde staafdiagram weergegeven.

/topic-images/Ongedeclareerde%20financiele%20boekingen%202_1078.png

Weergave- en filteropties

Rechtsboven kan de weergave aangepast worden in week, periode of maand, waarbij ook het jaar aangepast kan worden. Eveneens kan met het 'filter'-icoon een selectie gemaakt worden welke problemen weergegeven dienen te worden. Standaard worden financiële boekingen zonder problemen niet getoond. Problemen kunnen zijn:

  • Geen product: de cliënt heeft geen geldige zorglegitimatie op de aangegeven periode of er kan geen koppeling gevonden met de geregistreerde uursoort.

  • Geen debiteur: de zorglegitimatie van de cliënt heeft geen koppeling met een debiteur, de cliënt heeft geen zorgverzekeraar gekoppeld of er kon geen product bepaald worden.

  • Geen AGB: er is geen koppeling met een AGB-code voor de gekoppelde locatie. Niet alle locaties (of een bovenliggende locatie) hebben een AGB-code ingesteld.

  • Geen tarief: er kon geen tarief worden bepaald voor de combinatie product / debiteur en AGB-code, of één van deze waarden is niet beschikbaar.

Of 'Geen problemen' - De regel geeft geen fouten weer, maar is nog niet in een declaratie/facturatie-export meegenomen. Mogelijke oorzaken kunnen bijvoorbeeld zijn dat het product niet is ingericht, dat er voor deze debiteur/AGB-code-combinatie geen exportprofiel ingesteld is, dat de regel enkel voorbewerkt is en nog niet in een productie-export is meegenomen.

Informatieweergave en probleemsignalering

/topic-images/Informatieweergave%20en%20probleemsignalering_1077.png

Diverse kolommen geven informatie over de ongedeclareerde boekingen. De meeste kolommen spreken voor zich. De kolom 'Geschat' geeft een indicatie van de totale waarde van de ongedeclareerde financiële boekingen. Via een mouse-over is bij de balken onder 'Periode' het begin- en eindmoment van de desbetreffende periode te zien.

Sorteren: de verschillende kolommen zijn te sorteren op het moment dat er een pijltje staat. Ook verschijnt dit pijltje als mouse-over op het moment dat er over de kopregel van de kolom wordt bewogen met de muis.

Filtering: indien de kolomkop onderstreept is, kan hier gefilterd worden op de daarin aanwezige waardes. Dit is bijvoorbeeld te zien bij 'Debiteur'. Door te klikken en alvast een gedeelte van de naam van een debiteur of debiteurgroep aangemaakte debiteurgroep te typen, zal enkel die informatie getoond worden die nog van toepassing is. Ook bij 'Product' is het bijvoorbeeld mogelijk om een gedeelte van de naam van een product of aangemaakte productgroep te typen.

Doorklikken naar detailinformatie: is een tekst onderstreept, dan is het mogelijk door te springen naar een plek in een andere applicatie. Zo kan er direct naar de cliënt, debiteur of het tarief in Ons Administratie gesprongen worden. Ook is het mogelijk naar de bron te gaan, bijvoorbeeld via het klokicoontje, waarmee je direct doorgeleid wordt naar het periodeoverzicht van de zorgregels waar de boekingen vandaan komen.

Weergave problemen: de detailweergave in de tabel geeft de problemen in oranje dikgedrukt weer. Is een waarde niet aanwezig, dan wordt dit weergegeven met 'n.t.b.'. Zo zijn bijvoorbeeld zorgregels terug te vinden waar een product of een tarief bij een product ontbreekt, of waar de debiteur niet goed staat ingesteld.