1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Medewerkerportaal
  4. Beschikbaarheid

Beschikbaarheid invoeren in Ons Medewerkerportaal

Bijgewerkt op 28 Mar om 14.42 uur

Aanwezigheid via het Medewerkerportaal invoeren

Medewerkers kunnen via het Medewerkerportaal ook zelf aan- en afwezigheden invullen. Aan- of afwezigheden die door medewerkers zijn ingevuld, zijn direct in te zien door de roosteraars en planners.

• Deze functionaliteit is aan te zetten per team in Ons Planning. Zie ook: Teams configureren in Ons Planning.

• Per beschikbaarheidstype moet ingesteld worden of deze voor medewerkers zichtbaar is in het Medewerkerportaal en de mobiele apps. Zie ook: Beschikbaarheidstypen configureren.

• Zodra een medewerker aan tenminste 1 team is toegewezen waarvan de beschikbaarheid door de medewerkers is in te vullen, en de medewerker vult beschikbaarheid zelf in via het Medewerkerportaal, geldt de beschikbaarheid van de medewerker voor alle teams.

Navigeren

Ga in de Hub naar Beschikbaarheid.

Overzicht

Dit kalenderoverzicht toont alle (on)beschikbaarheden van de betreffende medewerker. De groene vakken duiden op de beschikbaarheden en de rode op de onbeschikbaarheden. Onder het kalenderoverzicht worden alle (on)beschikbaarheden van de medewerker in een lijst getoond.

Het is niet mogelijk om een bestaande (on)beschikbaarheid te wijzigen. Je zult dan deze moeten verwijderen en de nieuwe (on)beschikbaarheid moeten toevoegen.

(On)beschikbaarheid toevoegen

Via de knop Toevoegen kan de medewerker een o(on)beschikbaarheid toevoegen.

Via een dialoog wordt gevraagd:

• Of de medewerker beschikbaar is, of juist onbeschikbaar;

• Of het eenmalig of periodiek is;

• Om de beschrijving, datum en tijd in te vullen.

De schermen spreken voor zich. Na opslaan van de invoer is de (on)beschikbaarheid bij de medewerker in het Medewerkerportaal en in Ons Planning zichtbaar.