1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Medewerkerportaal
  4. Werkstaat

Registreren in Werkstaat in Ons Medewerkerportaal

Bijgewerkt op 25 Jul om 10.19 uur
Via de Werkstaat in het Ons Medewerkerportaal kunnen zorgmedewerkers tijd en vervoer registreren, en ondertekenen voor het fiatteren.

Benodigde autorisaties en voorwaarden
Om te kunnen registreren in Ons Medewerkerportaal moet de gebruiker over de onderstaande autorisaties beschikken.
- Taak: Toegang tot het Medewerkerportaal
- Taak: iO Me-zorgregels corrigeren
- Taak: Zorgregels bewerken via Ons Medewerkerportaal
- Taak: Basisinformatie van [van een cliënt] inzien

Daarnaast moet in het weekkaartprofiel van de medewerker ingesteld zijn dat diegene tijd mag registreren. Uitleg hierover is te vinden in Weekkaartprofielen configureren in Ons Administratie en Weekkaartprofiel aan medewerkers koppelen in Ons Administratie.

Werkstaat

De werkstaat is ingedeeld in vier tabbladen.

Dag

Week

Ondertekenen

Bon

Op de dagstaat wordt per dag een overzicht gegeven van de geregistreerde tijd. Hier wordt onderscheid gemaakt in werktijd en cliënt-uren.


Werktijd

Werktijd is indirecte tijd, wat inhoudt dat deze tijd alleen gebruikt wordt voor verloning. Voorbeelden van werktijd zijn Scholing, Vakantie of Ziekte.

Afhankelijk van de inrichting kan het zijn dat deze optie niet getoond wordt.


Cliënt-uren

Cliënt-uren worden gevuld als er zorg is geleverd aan een cliënt. Deze uren worden gebruikt voor zowel de verloning van de medewerker als de declaraties en facturatie aan de cliënt.

In de handleiding Zorgregels per dag registreren in Ons Medewerkerportaal vind je meer uitleg over het gebruik van dit tabblad voor de medewerker.


Registreren van tijd

Het Medewerkerportaal vormt voor de zorgmedewerkers het overzicht met geregistreerde werkzaamheden. De registraties zijn in de werkstaat zichtbaar. In de meeste situaties zijn registraties afkomstig uit andere bronnen en wordt het Medewerkerportaal vooral gebruikt voor het doorvoeren van correcties.

Weekkaartprofiel

Via een weekkaartprofiel wordt ingesteld wat een medewerker mag registreren. Zie ook Weekkaartprofielen configureren in Ons Administratie.

Invoeren in verleden en toekomst

Zorgregels zijn in het verleden aan te passen (conform instellingen in het weekkaartprofiel), en kunnen tot maximaal 12 uur ten opzichte van het huidige tijdstip in de toekomst ingevoerd worden.