1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Medewerkerportaal
  4. Rooster & Planning inzien

Rooster en planning inzien in Ons Medewerkerportaal

Bijgewerkt op 03 Jul om 15.49 uur

Eindgebruikers hebben via de inzage in het rooster / de planning op overzichtelijke wijze inzage in de eigen roosters en teamroosters en in de eigen planning en teamplanning.

Benodigde autorisaties
Als je als eindgebruiker inzage wilt in het eigen roosteren en de planning, moet je beschikken over:
- Taak: Toegang tot het medewerkerportaal

Navigatie

Via de Hub

In het hub-menu is de inzage in het rooster en de planning zichtbaar volgens de gelijknamige knoppen.

De knop 'Plannen & Roosteren' is beschikbaar voor planners en roosteraars om naar de applicatie 'Ons Planning' te gaan.

1. Via het icoon 'Rooster' wordt de gebruiker direct doorgeleid naar Rooster > Mijn rooster.

2. Via het icoon 'Planning' wordt de gebruiker direct doorgeleid naar Planning > Mijn planning.

Vanuit beide onderdelen is het mogelijk om via het menu inzage te krijgen in de andere onderdelen.

Via Ons Medewerkerportaal

Bevind je je in Ons Medewerkerportaal? Dan kom je via de knop Rooster in het rechtermenu in het rooster.

Toelichting op de menu-indeling

De navigatie gebeurt aan de hand van een zijmenu. Dit menu is in- en uit te klappen. Daarbij onthoudt de applicatie de laatst gebruikte menuweergave van de gebruiker, zodat het menu bij gebruik op andere apparaten, op dezelfde wijze opent.

Het menu is schaalbaar. Dit betekent dat het menu automatisch verandert in een dropdown-menu op het moment dat het bekeken wordt op bijvoorbeeld het smalle scherm van een mobiel apparaat. Op de pagina's Teamrooster en Teamplanning is een dropdownmenu aanwezig waarmee de teams te selecteren zijn.

Eigen planning inzien

Om als gebruiker de eigen planning in te zien, klik in het menu of in het dropdowmenu op 'Mijn Planning'.

Standaard toont het scherm een weekoverzicht met een lijst met per dag de diensten waar de gebruiker op dat moment voor is ingeroosterd.

Per dienst wordt getoond:

• welke cliënt welke zorg verwacht

• het adres van de cliënt

• eventueel bij de cliënt aangemaakte cliëntnotities

Door het schuifje op 'dag' te zetten, wordt de weergave aangepast naar een dag (standaard is dat vandaag).

Een medewerker die werkt volgens het principe van blokplanning, heeft alleen inzicht in de eigen planning en het eigen rooster.

Teamplanning inzien

Om als gebruiker de planning van het hele team te zien, klik in het dropdownmenu op het team waarvan gegevens ingezien moeten worden.

Standaard toont het scherm een dagoverzicht met de diensten van het team, met daarbij details, zoals cliëntinformatie, de te leveren zorg en eventuele notities.

Het kan zijn dat de gebruiker een team niet terug kan vinden. Dit komt waarschijnlijk doordat bij de teaminstellingen in Ons Planning niet staat ingesteld dat de teamleden het rooster of de planning kunnen zien. Standaard staat deze optie uitgeschakeld en is het dus nodig om die in te schakelen. Meer informatie hierover is te vinden in Teams configureren in Ons Planning.

Eigen rooster inzien

Om als gebruiker het eigen rooster in te zien, klik je in het menu of dropdownmenu op Mijn rooster.

Standaard toont het scherm het rooster van de gebruiker voor de huidige maand. Door het schuifje (rechtsboven) op 'week' te zetten, wordt de weergave aangepast naar de huidige week.

Uitleg over de betekenis van de gebruikte kleuren en icoontjes is te vinden via het knopje midden onderin het scherm ? Uitleg van de kleuren.

Het teamrooster inzien

Om als gebruiker het teamrooster in te zien, klik je in het dropdownmenu links bovenin op het teamrooster van het team waar je de gegevens van wilt inzien.

Standaard wordt een weekoverzicht weergegeven, waarin per medewerker in het team te zien is of en op welke dienst de medewerker is ingeroosterd. De beschikbare teams waaruit je kan kiezen, zijn de teams waar je lid van bent in Ons Planning: je kunt het rooster inzien 2 maanden voordat je lid bent geworden van het team en 7 dagen nadat je lid bent geworden van het team.

Alle medewerkers uit jouw team worden hier getoond. Ook medewerkers van buiten het team die zijn ingeroosterd op diensten van het geselecteerde team, worden aan de onderzijde van de pagina weergegeven.

Door het schuifje op Dienst te zetten, wordt de weergave aangepast naar een weergave waarin per dienst te zien is of en wie is ingeroosterd.

Uitleg over de gebruikte kleuren en icoontjes is te vinden via het linkje Uitleg van de kleuren onderaan de pagina.

Meer weten over een dienst in het rooster

Door op een dienst te klikken kan de gebruiker onder de naam van de dienst de details van de dienst bekijken.

Onder het kopje 'Alle diensten' is te zien welke collega's uit het team nog meer vandaag werken. Te zien zijn de diensten van het geselecteerde team, die op dezelfde dag gedaan worden. Daarbij wordt aangegeven wie op de diensten gedurende zijn ingeroosterd.

Inzien van en inschrijven op aangeboden flexdiensten

Staat bij de teaminstellingen van het flexteam ingesteld dat gebruikers zichzelf kunnen inschrijven of aangeboden flexdiensten? Dan verschijnen deze aanvragen onder het menu-item 'Aangevraagde flexdiensten'.

Gebruikers kunnen zich hier inschrijven door te klikken op de dienst in het schema.