1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Groepszorg
  4. Gebruik

Groepen aanmaken en beheren in Ons Groepszorg

Bijgewerkt op 16 Sep om 08.35 uur

Groepszorg draait om groepen. Deze handleiding beschrijft hoe groepen aangemaakt en aangepast kunnen worden

Groepen inzien

Als je inlogt in Groepszorg opent automatisch het tabblad Planning. Hierop zijn de bestaande groepen zichtbaar:

Door op de naam van een groep te klikken kun je het overzicht van die groep bekijken:

De Groepoverzichtspagina toont verschillende informatie.

• Onder het tabblad 'Planning' is te zien welke deelnemers op de betreffende dag / week / maand (afhankelijk van de keuze rechtsboven) op de groep zijn ingepland. In het geval een cliënt als afwezig is gemeld (bij de afwezigheid van de cliënt, en dus niet bij het afwezig registreren) zal dit worden getoond achter de naam van de cliënt. Bij de weekweergave wordt in dat geval de cliëntnaam alleen in het grijs getoond.

• In het 'Groepsoverzicht' zijn de 25 laatste groepsrapportages te vinden die op deze groep zijn aangemaakt.

• Het tabblad 'Deelnemerslijst' toont deelnemers aan de groep met actieve afspraken op de huidige dag (zie de afbeelding hieronder).

Groepen aanmaken

1. Klik op de knop Groep toevoegen. Het scherm om een groep aan te maken verschijnt:

2. Vul onder het kopje 'Groep' de gegevens in.

• De naam van de groep kan vrij gekozen worden.

• De locatie kan geselecteerd worden uit het locatiegram.

• Capaciteit is optioneel in te vullen, dit wordt gebruikt voor notificaties.

• Pilotfunctionaliteit (en daamee alleen in dat geval beschikbaar): De mogelijkheid om in Ons Agenda te registreren kan worden ingeschakeld.

3. Vul onder 'Medewerkers' de medewerkers in die aan de groep gekoppeld zijn. Dit zijn de medewerkers die informatie van de groep kunnen bekijken.

- Is binnen Ons Groepszorg ingesteld dat de autorisatie voor medewerkers op een groep per groep ingevuld wordt? Dan is het veld 'Medewerker' aanwezig. Zoek en selecteer via dit veld de medewerkers die bij deze groep toegevoegd moeten worden. Er kunnen meerdere medewerkers toegevoegd worden.

- Is binnen Ons Groepszorg ingesteld dat de autorisatie voor medewerkers op een groep gebaseerd moet zijn op de standaard toegekende locatie-autorisaties van een medewerker? Dan is het mogelijk om handmatig gebruikers toe te voegen, maar er kan in plaats daarvan ook via een schuifje ingesteld worden dat medewerkers op grond van hun locatie-autorisatie toegang hebben. Medewerkers die toegang hebben tot de locatie waar de groep onder valt, hebben dan automatisch toegang tot deze groep.

Invullen van het team is optioneel. Wanneer de registraties naar Ons Administratie worden verzonden, zal Ons Administratie de kostenplaatsbepaling baseren op de team-instellingen vanuit het Organigram. Wanneer in het Organigram (in Ons Administratie) is ingesteld dat de locatie van de cliënt de kostenplaats moet zijn, dan zal de (hoofd)locatie van de cliënt de kostenplaats worden, ook al stel je een team in in Ons Groepszorg.

4. De standaardinstellingen zijn optioneel in te stellen:

Uursoorten: de uursoorten die je hier kiest worden automatisch ingevuld bij het inplannen van een cliënt. Dit kan later bij de cliënt weer aangepast worden.

Start- en eindtijd: Deze tijden worden automatisch ingevuld bij het plannen van een cliënt.

5. Klik op Opslaan om de nieuwe groep op te slaan.

De nieuwe groep is nu zichtbaar in het overzicht op het tabblad 'Planning'.

Groepen aanpassen

Groepen kunnen aangepast worden op de volgende manier:

1. Klik in het tabblad Planning op de naam van de groep die je wil aanpassen. Je komt in het overzicht van de groep terecht:

2. Klik rechtsbovenin op Wijzigen.

3. In het bovenste gedeelte staan de instellingen van de groep (Groep, Medewerkers en Standaardinstellingen). Dit zijn dezelfde instelling als bij het aanmaken van een groep, zie hierboven.

Het onderste gedeelte is alleen zichtbaar bij het bewerken van een groep en bestaat uit de volgende twee onderdelen: