1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Groepszorg
  4. Gebruik

Cliënten op een groep inplannen in Ons Groepszorg

Bijgewerkt op 30 May om 08.51 uur

Deze handleiding beschrijft hoe cliënten op een groep ingepland kunnen worden. De planning maken houdt in dat de cliënten op een groep worden ingepland. De cliënten kunnen vanuit twee perspectieven worden ingepland: ofwel vanuit de cliënt ofwel vanuit een groep.

Het is aan te raden om altijd de in te plannen groepszorg-uursoort in het arrangement bij de cliënt te plaatsen in Ons Administratie. Hierdoor wordt deze uursoort in Ons Groepszorg getoond en kan de uursoort die het meest relevant is voor de cliënt gemakkelijk gevonden en ingepland worden. Als de uursoort niet in het arrangement staat, is deze specifieke uursoortinformatie niet beschikbaar voor de medewerker die de Groepszorg-afspraken inplant.

Een cliënt inplannen vanuit het cliëntoverzicht

1. Zoek rechtsbovenin Ons Groepszorg naar de cliënt die je wilt inplannen:

Het cliëntoverzicht wordt getoond:

2. Klik bovenin het overzicht van de cliënt op Plan cliënt. Je krijgt dan het inplanscherm te zien:

3. Kies onder het kopje 'Afspraak' voor welke groep de cliënt ingepland moet worden, en selecteer de startdatum en indien bekend de einddatum.

Als je bij Herhaling kiest voor 'Eenmalig', is alleen een startdatum te kiezen. Onder het kopje Herhaling kun je dan alleen een start- en eindtijd opgeven.

4. Kies onder het kopje 'Herhaling' de dagen waarop de cliënt ingepland moet worden, en vul de start- en eindtijd in.

Als bij de groep al standaardwaarden zijn opgegeven, worden die hier automatisch gevuld. Hier kun je wel aanpassingen op maken indien nodig.

5. Selecteer bij het kopje 'Uursoorten' de juiste uursoorten en eventuele toeslagen en vervoer.

Bij cliënten vanuit de iWlz verschijnt een invoerhulp voor het vervoer, zie ook iWlz-vervoer op juiste vervoersprestaties voor dagbesteding registreren en declareren.

6. Klik op Opslaan om de cliënt in te plannen.

Een cliënt inplannen vanuit het groepsoverzicht

Het is ook mogelijk om meerdere cliënten tegelijkertijd op een groep in te plannen.

1. Ga in Groepszorg naar het tabblad 'Planning' en klik op de naam van de groep waar je cliënten aan toe wil voegen.

2. Klik rechtsbovenin op de knop 'Cliënten toevoegen'. Je komt in het scherm om cliënten in te plannen:

3. Kies de cliënten die je in wil plannen bij het veld 'cliënten'.

4. De uursoorten die standaard aan de groep zijn toegevoegd worden vooraf ingevuld. Er kunnen ook andere uursoorten en/of toeslagen gekozen worden.

5. Kies een startdatum, en optioneel een einddatum.

6. Selecteer vervolgens de weekplanning. Je kunt kiezen uit 'elke week' of elke 2, 3 of 4 weken. Vul de start- en eindtijd van de afspraak in.

Als je kiest voor het tabblad 'Eenmalig inplannen', kun je alleen een datum, start- en eindtijd invullen.

7. Klik op Opslaan om de cliënten in te plannen.

Planning van een cliënt (tijdelijk) wijzigen

Het is mogelijk om afspraken bij een cliënt te wijzigen. Dit kan voor één afspraak, of voor de hele reeks aan afspraken. Alleen afspraken in de toekomst zijn aan te passen.

Afspraak verwijderen

1. Ga in Ons Groepszorg naar een cliënt.

2. In het overzicht van de cliënt zijn de bestaande afspraken zichtbaar:

3. Klik achter de afspraak op het rode Prullenbak-icoontje om de afspraak te verwijderen.

Je kunt kiezen of je één afspraak, of de hele reeks wil verwijderen:

4. Klik op de juiste optie om de afpsraak te verwijderen.

Aanpassen van een afspraak bij een cliënt

1. Ga in Groepszorg naar een cliënt, en klik achter een bestaande afspraak op het icoontje voor bewerken (het potloodje).

De opties voor het bewerken van een afspraak verschijnen:

2. Onder 'Afspraak' kun je kiezen of je één afspraak, of de hele reeks wil aanpassen.

3. Je kunt de datum en de tijd van de afspraak aanpassen onder 'Herhaling', en de uursoorten onder 'Uursoorten'.

4. Klik op Opslaan om de afspraak bij de cliënt te wijzigen.