1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Ketenverkeer
  4. Gebruik

eOverdracht-bericht ontvangen en gegevens overnemen

Bijgewerkt op 16 May om 13.31 uur

Berichten ontvangen

In Ons Ketenverkeer komen de ontvangen aanmeld- en overdrachtsberichten binnen.

Bij elk bericht wordt de status van het bericht weergegeven: Aangevraagd, Geaccepteerd, Toegewezen of Overdracht - voltooid. Klik op een bericht voor de berichtdetails. Hier is de inhoud van het ontvangen bericht in te zien.

Hier doorloop je de volgende stappen:

1. [optioneel] Klik op Bericht in behandeling nemen om aan je collega's aan te geven dat jij dit bericht oppakt.
  2. Log-in bij het landelijk netwerk. Afhankelijk van het betrouwbaarheidsniveau kan dit door het bevestigen van een korte tekst (zie hieronder) of is hier de Yivi-app nodig. Ben je vandaag al eerder ingelogd, dan is dit niet meer nodig. Hierna kun je de inhoudelijke informatie pas zien.

• Bij een aanmeldbericht:
    • Het bericht 'accepteren' of 'weigeren'. Dit geeft aan de versturende organisatie door dat je deze overdracht wel of niet in zorg wilt nemen.
  • Bij een "verslag van zorg bericht":
    • Het bericht "Voltooien". Hierna wordt de informatie definitief opgehaald bij de versturende partij. Dit kan enkele minuten duren.
    • De "Cliënt aanmaken". Er wordt een cliënt aangemaakt in ONS op basis van het BSN-nummer en ANW-gegevens.
    • Gegevens overnemen (bekijk hiervoor onderstaande informatie).

Gegevens overnemen

Nadat de overdracht is voltooid en de cliënt aangemaakt of gekoppeld, verschijnt de knop Gegevens overnemen.

Nadat je op deze knop klikt, kom je op het Gegevens overnemen-scherm. Alle ZIBs aanwezig in de huidige overdracht worden hier getoond (Let op: er staan niet 14 items in dit scherm. De Patiënt-ZIB is al overgenomen bij het aanmaken van de cliënt in de vorige stap. En de ZIBs Bloeddruk, Lichaamsgewicht en Lichaamslengte worden samen getoond onder het kopje metingen.)

In dit scherm kun je aangeven dat je alle informatie wilt overnemen door de vinkjes aan de linkerkant aan te klikken. Het is echter ook mogelijk om granulair bepaalde gegevens wel en andere niet over te nemen. Hiervoor open je een ZIB door op de naam te klikken. De aanwezige informatie kan nog verder uitgeklapt worden door op het driehoekje rechts van elk item te klikken.

De items kunnen nu een voor een worden toegevoegd door op het plusje te klikken. Nadat de juiste informatie is overgenomen klik je op de knop Overnemen. Hierna wordt een scherm getoond waar de voortgang van het overnemen wordt getoond.

Wanneer je besluit om niet alle informatie over te nemen, maar dit op een later moment alsnog wilt meer wilt toevoegen, kun je via Ketenverkeer opnieuw naar het overnemen-scherm gaan en de overige informatie toevoegen. Nadat de informatie is overgenomen in het eigen ECD, wordt bij de informatie getoond dat deze informatie afkomstig is uit een eOverdracht (zoals in het voorbeeld van "Waarschuwingen"). Wanneer op de 'eOverdracht'-aanduiding geklikt wordt, wordt het originele overdrachtsbericht in Ons Ketenverkeer geopend.