1. Home
  2. Kennisbank
  3. Algemene informatie
  4. Gegevens en privacy

Zorginstellingsgegevens beheren

Bijgewerkt op 26 Mar om 09.25 uur
Diverse algemene gegevens van de zorgorganisatie zijn in te zien of te wijzigen, zoals naam, adres, KvK-nummer en klantcode.

Benodigde autorisatie

• Taak: Applicatiebeheer

Ga naar Beheer > Instellingen > Overige Instellingen > Zorginstellinggegevens. Vervolgens zijn de gegevens te zien en is een aantal gegevens aan te passen.

• De naam van de zorgorganisatie komt op diverse plekken in de applicatie terug.

• Het KvK-nummer is benodigd voor de CBS-export en de Wzd-export.

• Het Identificatienummer en de Organisatiecategorie worden gebruik voor de communicatie via zorginformatiebouwstenen (Zibs). Zie Ondersteunde zorginformatiebouwstenen in Ons voor meer informatie.

• De klantcode is benodigd voor het doen van certificaataanvragen voor het koppelen met externe diensten via de Nedap API. (Voor de aanvraag van certificaten voor gebruik van SBV-Z of Vecozo gelden andere procedures). De klantcode is uniek per omgeving; de klantcode van een testomgeving is dus anders dan de klantcode van de productieomgeving.

De klantcode wordt door externe partijen ook wel customercode, klantnummer, of omgevingscode genoemd.

• Alle e-mails die afkomstig zijn van Ons Notificatie worden verstuurd met als afzenderadres info@ons-notificaties.nl.