De vernieuwde Ons® Berichten is op dit moment alleen beschikbaar voor organisaties die deelnemen aan de pilot. Als we de vernieuwde Ons® Berichten breder uitrollen, informeren we je organisatie hierover per mail.
In deze handleiding lees je meer over het voeren van een gesprek op de web-versie van de vernieuwde Ons® Berichten en welke andere (beheer)opties er allemaal beschikbaar zijn.
Een gesprek voeren
Nadat je een gesprek hebt aangemaakt, zoals beschreven in de handleiding [Web]Gesprekken starten en vinden via vernieuwde Ons® Berichten op web, kun je een gesprek voeren. Via de tekstbalk onderaan je beeldscherm kun je een bericht typen. Druk op de Enter-toets op je toetsenbord of op het pijl-icoon (die pas wordt weergegeven als je bent begonnen met typen) om het bericht te versturen.
Naast tekst is het ook mogelijk spraakberichten te versturen. Houd daarvoor het microfoon-icoon ingedrukt. Terwijl je deze ingedrukt houdt, spreek je het bericht in. Daarnaast kan je ook foto's of bestanden versturen. Klik daarvoor op het plus-icoon linksonder.
Beheeropties in een gesprek
Binnen een gesprek heb je verschillende extra mogelijkheden. De mogelijkheden die een gebruiker tot zijn beschikking heeft verschillen en zijn afhankelijk van het machtsniveau van deze gebruiker en het type gesprek. Hieronder lichten we de belangrijkste beheeropties toe.
Navigeer naar de instellingen van het gesprek door op de naam van het gesprek te klikken.
Instellingen bij een groepsgesprek (boven) en één-op-één gesprek (onder).
Uitnodigen
Via het tabblad Meldingen kun je de meldingen voor het specifieke gesprek beheren. Daarbij heb je de keuze uit:
Meldingen
Via het tabblad Meldingen kun je de meldingen voor het specifieke gesprek beheren. Daarbij heb je de keuze uit:
- Standaard: ontvang de meldingen zoals je standaard hebt ingesteld voor jouw account.
- Alle berichten: ontvang een melding bij elk bericht in dit groepsgesprek
- @vermeldingenen trefwoorden: ontvang alleen een melding als je bent vermeld in een gesprek of als een specifiek trefwoord is geschreven in het gesprek. De trefwoorden kun je bij je persoonlijke instellingen beheren.
- Uit: je ontvangt geen meldingen van dit groepsgesprek
Meer weten over het beheren van je persoonlijke instellingen? Bekijk dan handleiding Persoonlijke instellingen vernieuwde Ons® Berichten beheren op web.
Deelnemers
Bekijk de deelnemers aan het groepsgesprek. Vanuit deze optie heb je ook, mits het juiste machtsniveau, de optie om een deelnemers toe te voegen of te verwijderen.
Bestanden
Bekijk een overzicht van alle bestanden die zijn gedeeld in het gesprek.
Groepslink kopiëren
Door op het onderdeel Groepslink kopiëren te klikken, wordt de link van dit groepsgesprek gekopieerd. Deze optie is alleen beschikbaar binnen een groepsgesprek.
Instellingen
Onder het tab instellingen zitten verschillende sub-instellingen zoals veiligheid & privacy, gespreksgeschiedenis, meldingen en rollen & taken. De verschillende sub-instellingen worden hieronder uitgelegd.
- Algemeen
Onder de instellingen kun je de groepsnaam, groepsonderwerp en groepsfoto bewerken. Daarnaast kun je hier ook de URL-voorvertonings-instellingen beheren. Met URL-voorvertoningen-instellingen wordt bedoeld; als je een URL invoegt, wordt er dan al een voorvertoning van de pagina weergegeven in het gesprek. Via de knop Algemeen kun je ook de groep verlaten.
Veiligheid & privacy
Bij het tabblad Veiligheid & privacy kunnen de instellingen voor de toegang worden ingesteld en de instellingen voor de gespreksgeschiedenis. Hierbij zijn twee opties:
- Privé (alleen op uitnodiging): alleen uitgenodigde personen kunnen deelnemen aan het gesprek.
- Kanaal leden: iedereen binnen de organisatie-omgeving kan het gesprek vinden en daaraan deelnemen.
Voor het beheren van de gespreksgeschiedenis zijn er twee opties.
- Laat de gehele berichten-geschiedenis zien, vanaf dit moment (dit bericht wordt getoond aan medewerkers die later dan dit bericht zijn toegetreden tot de groep).
- Vanaf het moment dat ze tot de groep toetreden (dit bericht wordt niet getoond aan medewerkers die later dan dit bericht zijn toegetreden tot de groep).
Let op: Het is mogelijk om tussentijds te wisselen van de gespreksgeschiedenis-instellingen. Dat betekent dat het ene bericht kan zijn verstuurd met de instelling 'Laat de gehele berichten-geschiedenis zien, vanaf dit moment' en het andere bericht terwijl de instelling 'Vanaf het moment dat ze tot de groep toetreden' aanstond. Afhankelijk van welke instelling was geactiveerd op het moment van het versturen van het bericht, wordt het bericht wel of niet weergegeven.
Rollen & rechten
Hiermee nodig je deelnemers uit aan een groepsgesprek of persoonlijk groepsgesprek. Het is niet mogelijk om deelnemers op een later moment nog toe te voegen aan een al bestaand één-op-één gesprek. Zodra je op de knop Uitnodigen hebt geklikt, opent het zoekvenster. Typ (een deel van) de naam van de medewerker in die je zoekt. Zodra je de juiste collega hebt gevonden, selecteer je de naam en klik je vervolgens op Uitnodigen.
Meldingen
Je belandt op de pagina waar je jouw meldingen kan beheren, zoals hierboven beschreven.
Chat exporteren
Exporteer het gesprek via een HTML-bestand, JSON-bestand of als platte tekst. Daarbij kun je ook de hoeveelheid berichten die je wilt exporteren instellen en de grootte van het bestand. Onderaan het exporteer-venster heb je ook de mogelijkheid om bestanden uit het gesprek te exporteren.
Verlaten
Tik om de rode knop Verlaten om het gesprek te verlaten.