1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Ketenverkeer
  4. Gebruik

Appendix: Briefsjabloon

Bijgewerkt op 25 Jul om 10.19 uur

Voor het verwerken van de ZIBs voor de eOverdracht in een PDF kan Ons Tags gebruikt worden. Hiervoor zijn een briefsjabloon en import bestand met tags beschikbaar. Hieronder volgt een korte samenvatting van de stappen die voor dit specifieke geval nodig zijn. Het sjabloon bevat tags voor alle resultaatverplichte ZIBs, met uitzondering van de ZIBs met betrekking tot zelfzorg. Voor deze laatste zoeken we nog  een oplossing. Alle informatie over Ons Tags vind je op deze supportpagina van Ons Tags.

Als Ons Tags nog niet wordt gebruikt binnen jouw organisatie, moet dit eerst worden ingeschakeld via een supportticket. Om Ons Tags in te richten zijn de volgende rechten nodig: Toegang tot Ons Tags beheer, Toegang tot Ons Tags beheer en Wijzig en test tag collecties in Ons  Tags. Voor eindgebruikers is het recht Genereer documenten met (...) in Ons Tags nodig.

Inrichting

• Ga naar Beheer -> Instellingen -> Overige Instellingen -> (Ons Tags)Configuratie

• Klik op de knop Toevoegen (rechts boven) om een sjabloon toe te voegen.
  • Geef het sjabloon een naam (bijvoorbeeld: eOverdracht).
  • Selecteer de juiste rechten-set (in dit geval meestal: Genereer documenten met persoonlijke data [van een cliënt].

• Selecteer het juiste bestand en klik op de knop Toevoegen (dit kan even duren).
  • Om de tags voor dit sjabloon beschikbaar te maken, ga je naar het tabblad Import/Export (rechtsboven).
  • Onder Importeren, klik rechts van het Upload-veld op de knop om een bestand te selecteren (dit kan even duren). Selecteer beide sets en klik op Importeer.

• Om te testen, ga terug naar het tabblad, zoek het eerder toegevoegde sjabloon en klik op de knop Uitvoeren.
  • Selecteer een client id van een test cliënt en of het resultaat een PDF moet zijn. Klik op Uitvoeren.
  • Het docx-sjabloon bestand kan aan de wensen van jouw organisatie worden aangepast. Dit kan soms een lastig proces zijn. Mogelijke problemen en oplossingen zijn beschreven in de supporthandleiding Ons Tags: Probleemoplossing.

Brief genereren

Het aangemaakte sjabloon kan vervolgens worden gekozen bij het versturen/aanmaken van een brief (Een vergelijkbare knop is beschikbaar op de dossier pagina's van een cliënt). Dit genereert een brief/rapportage in docx-bestand. Nadat het bestand is omgezet naar een PDF en deze is geüpload naar de documenten van de cliënt, dan kan deze worden toegevoegd bij de overdracht van de cliënt.