1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Medicatie
  4. Autorisaties

Autorisaties in Ons Medicatie

Bijgewerkt op 26 Apr om 08.31 uur

Benodigde autorisaties voor toegang

In dit artikel wordt genoemd welke autorisaties relevant zijn rondom Ons Medicatie. Als je Ons Medicatie wilt configureren en de diverse instellingen wilt inrichten, heb je onderstaande autorisaties nodig:

• Algemene instellingen van Ons Medicatie beheren.

Bij deze taak moet de gebruiker bovendien beschikken over de juiste autorisaties om toegang te hebben tot de pagina Overige instellingen in Ons Administratie. Hiervoor zijn onder meer de taken Applicatiebeheer en Applicatie instellingen beheren beschikbaar.
  • Verantwoordelijkheden voor medicatietoedieningen beheren

Daarnaast zijn onderstaande autorisaties beschikbaar:

• Medicatietoedienlijsten van [cliënten] bekijken
  • Medicatietoedieningen registreren bij [cliënten]

• Verantwoordelijkheden voor medicatietoedieningen beheren

• Herhaalbestellingen van medicatie plaatsen

Let op: Ook het bereik van de gebruiker moet toegang geven tot de cliëntgegevens.

Toelichting op autorisaties in Ons Medicatie

Ons Medicatie is een apart te autoriseren applicatie. Dit betekent dat als medewerkers niet de juiste rechten hebben, ze geen toedienlijsten kunnen openen of aftekenen. Dit stelt je als organisatie in staat om stapsgewijs Ons Medicatie uit te rollen binnen je organisatie en verschillende rollen te verdelen in het aftekenproces.

Door in Ons Autorisatie bij Taken en rechten te zoeken op medicatie vind je alle beschikbare taken en rechten voor Ons Medicatie.