1. Home
  2. Kennisbank
  3. Mobiele apps
  4. Configuratie

Beveiligen mobiele apps

Bijgewerkt op 30 May om 10.17 uur

Onze mobiele apps kunnen op diverse manieren beveiligd worden. Zo moet de gebruiker voor het vergrendelen en ontgrendelen van de app bijvoorbeeld gebruik maken van een pincode en/of biometrische verificatie. Deze handleiding bevat uitleg en aandachtspunten voor het instellen, gebruiken en wijzigen van biometrische verificatie.

Biometrische verificatie

Biometrische verificatie instellen

Op het moment dat de gebruiker een app geïnstalleerd heeft en deze voor het eerst instelt, verschijnt een notificatie waarmee gebruikers gewezen worden op de optie om biometrische verificatie te activeren. De optie 'biometrische verificatie' moet apart geactiveerd worden bij de instellingen van de app. De optie wordt actief als het vinkje bij 'Verificatie met vingerafdruk' wordt aangezet. Het scherm om de app via een vingerafdruk te ontgrendelen kan er verschillend uitzien, afhankelijk van het device dat de gebruiker gebruikt.

Belangrijke aandachtspunten bij biometrische verificatie:
  • Als biometrische verificatie is ingesteld in een van de geïnstalleerde apps op hetzelfde toestel, dan kun je de verificatie voor alle Nedap apps gebruiken.
  • De app werkt met een sessieduur van 15 minuten, dus na 15 minuten de app niet gebruikt te hebben, moet de verificatie opnieuw ingevoerd worden.

Pincode

Pincode gebruik in mobiele apps

In dit artikel wordt toegelicht hoe een pincode ingesteld of gewijzigd kan worden en wat men kan doen als een pincode meerdere keren fout is ingevoerd of als de pincode is vergeten. Onze mobiele apps kunnen op diverse manieren beveiligd worden. Zo moet de gebruiker voor het vergrendelen en ontgrendelen van de app bijvoorbeeld gebruikmaken van een pincode en/of biometrische verificatie. Deze handleiding bevat uitleg en aandachtspunten voor het instellen, gebruiken en wijzigen van de pincode.

Belangrijke aandachtspunten bij pincode:
  • Als een pincode is ingesteld in één van de geïnstalleerde apps op hetzelfde toestel, dan kun je de pincode voor alle Nedap-apps gebruiken.
  • De app werkt met een sessieduur van 15 minuten, dus na 15 minuten de app niet gebruikt te hebben, moet de pincode opnieuw ingevoerd worden.
  • Indien de pincode 3 keer onjuist is ingevoerd, dan zal de toegang tot de app automatisch worden ingetrokken. Alle gegevens die betrekking hebben op de app zullen van het toestel worden gewist. Om de app weer te kunnen gebruiken, zal je opnieuw via het Medewerkerportaal het het toestel moeten koppelen.
  • In het geval dat de pincode is vergeten, dient de applicatie te worden verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Op dat moment kan een nieuwe pincode worden ingevoerd.

Pincode instellen

Een pincode is in te stellen zodra de app via Ons Medewerkerportaal gekoppeld is aan het account van de gebruiker. Uitleg over het koppelen is te vinden in de handleiding Mobiele app koppelen aan medewerkeraccount. Zodra de app gekoppeld is, verschijnt in de app op de telefoon de volgende melding:

Pincode wijzigen

1. Klik in één van de gekoppelde apps op het hoofdmenu.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik op Beveiligingscode.

4. Voer de oude pincode in.

5. Kies een nieuwe viercijferige pincode en bevestig deze door hem nogmaals in te voeren.

6. De pincode is nu gewijzigd voor alle gekoppelde apps.