1. Home
  2. Kennisbank
  3. Mobiele apps
  4. Ons Vandaag-app

Autorisaties voor Ons Vandaag-app

Bijgewerkt op 08 Apr om 11.46 uur

Benodigde autorisaties

• Taak: Zorgregels bewerken via Ons Medewerkerportaal

• Taak: Toegang tot het Medewerkerportaal

• Taak: Eigen weekkaart bewerken

• Taak: Waarschuwingen [van een cliënt] inzien.

Deze taak is vereist om cliëntwaarschuwingen in Ons Vandaag te kunnen inzien voor gebruikers die geen inzage hebben in het dossier van de cliënt. Gebruikers die toegang hebben tot het dossier, hebben op grond van die autorisatie automatisch al inzage in cliëntwaarschuwingen in Ons Vandaag.

Voor de bovenstaande taken is het vereist dat de gebruiker het bereik de medewerker zelf heeft.

• Taak: Basisinformatie van [een cliënt] inzien

Deze taak is niet vereist om Ons Vandaag te gebruiken, maar hiermee komen er wel meer relevante cliënten terug in de cliëntenlijst en wordt ook nieuwe informatie, zoals naam en geboortedatum, opgehaald. Zonder deze taak geeft de cliëntenlijst alleen cliënten met afspraken weer, maar niet cliënten met zorgregels.

Toegang tot cliënten: gebaseerd op het ingestelde bereik in Ons Autorisatie

Bij het geven van toegang tot cliëntgegevens houdt Ons Vandaag rekening met het autorisatiebereik van de medewerker zoals ingesteld in Ons Autorisatie. In Ons Autorisatie kunnen verschillende soorten bereik ingesteld worden. Voorbeelden zijn een standaard bereik per medewerker of per rol, maar ook een bereik (inzage) gebaseerd is op de planning of het rooster van de medewerker kan ingesteld staan. Ons Vandaag houdt rekening met alle vormen van bereik die in Ons Autorisatie bij de medewerker ingesteld zijn.

• Eenvoudig cliënten vinden. Moeten gebruikers eenvoudig de mogelijkheid hebben om zorgregels aan de werkstaat toe te voegen of ongeplande bezoeken toe te voegen? Stel dan Planninggebaseerd autoriseren in. Op die manier hebben gebruikers eenvoudig toegang tot cliënten uit hun recente planning, ook als er veel wisselingen in de planning zitten.

• Escaleren. Om gebruikers de mogelijkheid te geven toegang te hebben tot cliënten die niet recent in de planning van de medewerker zaten, is de escalatiefunctionaliteit beschikbaar. Op die wijze is er toch inzage mogelijk, waarbij de organisatie via het escalatielog altijd inzage heeft wie wanneer en waarom bij welke cliënt geëscaleerd heeft.

Extra voorwaarden

• Ons Vandaag kan worden gebruikt als de zorgorganisatie werkt met Ons Planning volgens het principe Planning is realisatie. Ons Vandaag is een aanvulling op die werkwijze, maar geen vervanging van.

• Iedere gebruiker kan de app installeren om zijn eigen planning te bekijken. De volledige functionaliteit van Ons Vandaag is enkel te benutten voor gebruikers die de taak Toegang tot het medewerkerportaal hebben.