1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Agenda
  4. Algemeen

Configuratie iCal en abonneren in Ons Agenda

Bijgewerkt op 12 Sep om 10.47 uur

Instellingen van iCal-export beheren

Omwille van privacy-redenen is het doorsturen van een agenda naar een externe (eigen) agenda, instelbaar gemaakt. Hierbij geldt een onderscheid in eigen agenda, de agenda van de medewerkers van hetzelfde team van de medewerker, en de agenda van alle medewerkers. Pas als de betreffende optie op organisatieniveau is ingeschakeld, is het voor de medewerker mogelijk om de iCal-export te gebruiken en zich op agenda's te abonneren.

Ga naar Beheer > Instellingen > Overige instellingen, klik onder het kopje "Medewerker agenda" op Configuratie en klik tot slot op ICal export. De instellingen gelden voor de gehele organisatie.

1. Geef aan of de medewerker zijn eigen agenda kan exporteren naar diens eigen agenda.

2. Geef aan of de medewerker een agenda van zijn teamlid kan exporteren naar diens eigen agenda.

3. Geef aan of de medewerker een agenda van elke medewerker kan exporteren naar diens eigen agenda.

4. Als "actief" aangevinkt is, is het mogelijk om de betreffende export uit te voeren. Standaard zijn alle opties niet aangevinkt.

5. Standaard zijn alle opties op privé gezet, wat betekent dat er geen detailinformatie wordt gedeeld. Enkel de datum, starttijd en eindtijd van een afspraak wordt dan gedeeld.

Abonneren

Het is mogelijk om je eigen agenda of de agenda van je collega's te bekijken op je telefoon of via een andere mail provider. Dit kun je doen door je te abonneren op de betreffende agenda. Deze functionaliteit kan alleen gebruikt worden om de agenda in te zien en niet om afspraken toe te voegen of te wijzigen. Alleen afspraken uit Ons Agenda kunnen gesynchroniseerd worden. Afspraken uit andere applicaties, zoals Ons Groepszorg en Ons Planning, worden niet gedeeld.

Bijvoorbeeld in het geval van onrechtmatig gebruik van de authenticatie-link, kan een nieuwe link gegenereerd worden op de volgende manier:

1. Ga in Ons Agenda naar je naam rechtsboven in beeld en klik op je naam.

2. Klik op Agenda-instellingen, zodat het volgende scherm in beeld komt:

3. Klik op Opnieuw instellen.

Datasynchronisatie

De data op onze ICal-URL is altijd up-to-date en we geven een intervalsuggestie van 30 minuten mee. Het is vervolgens aan de ophalende applicatie om het door ons gesuggereerde interval te volgen.

Google en Microsoft geven het volgende aan:

• Google Calendar: het kan 12 uur duren voordat wordt gesynchroniseerd

• Microsoft Outlook: het kan 24 uur duren voordat wordt gesynchroniseerd

category image

Ons Agenda