1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Dossier
  4. Waarschuwingen

Waarschuwingen bij cliënten beheren in Ons Dossier

Bijgewerkt op 26 Apr om 10.42 uur
Leg per cliënt belangrijke, zelf te configureren, waarschuwingen vast.
Benodigde autorisaties
- Taak: Waarschuwingen van een cliënt aanmaken en wijzigen

Waarschuwingen configureren

1. Ga naar Beheer > Instellingen > Dossierinstellingen.

2. Klik op Onderwerpen waarschuwingen.

3. Klik op Nieuw onderwerp.

4. Voer de Naam en het Protocol in. Het Protocol is inzichtelijk in het overzicht van waarschuwingen bij de cliënt. Voer indien gewenst bij Protocol een URL in naar een document (intern of extern) beginnende met https:// of ftp://. Deze protocollen werken net als de protocollen bij zorgplannen. Zie Zorgplannen configureren voor meer informatie daarover.

5. Schakel Beschrijving in voor een extra invoerveld bij het toevoegen van de waarschuwing bij de cliënt.

6. Kies vervolgens een icoontje en bepaal of de Waarschuwing actief is.

7. Geef indien gewenst de waarschuwing een codering (SNOMED of anders).

8. Klik ten slotte op Opslaan.

Waarschuwingen aanpassen of verwijderen

Als een waarschuwing in gebruik is bij een cliënt, kun je deze niet verwijderen, maar wel inactief maken.

1. Ga naar Beheer > Instellingen > Dossierinstellingen.

2. Klik op Onderwerpen waarschuwingen.

3. Klik op de waarschuwing die je wilt aanpassen of verwijderen. Alleen inactieve waarschuwingen kunnen verwijderd worden.

4. Voer je wijzigingen door en klik op Opslaan of klik op Verwijderen.

Waarschuwingen bij een cliënt toevoegen en bekijken

1. Ga naar een cliënt en klik op het Medisch overzicht.

2. Klik op Waarschuwingen.

3. Je komt op de pagina Waarschuwingen-overzicht.

Of: klik op een eventueel aanwezig waarschuwingsicoontje in de cliëntheader. Je komt nu direct op de pagina Waarschuwingen-overzicht.

Waarschuwingen toevoegen

1. Klik op + Nieuwe waarschuwing om een waarschuwing bij deze cliënt toe te voegen.

2. Selecteer het waarschuwingstype dat je wilt toevoegen. Klik vervolgens op Lees protocol als je het protocol voor deze waarschuwing wilt bekijken.

3. Voer optioneel een extra beschrijving in.

4. Voer een start- en einddatum in. Waarschuwingen worden alleen in het overzicht weergegeven binnen de periode waarin ze gelden.

5. Bij Zichtbaar voor: selecteer je wie of welke deskundigheid de waarschuwing mag zien.

6. Klik ten slotte op Opslaan.

Waarschuwingen weergeven in de cliëntheader

Als je een waarschuwing bij een cliënt toevoegt, wordt deze ook in de cliëntheader weergegeven. Dat geldt voor alle waarschuwingstypes, maar als er meer dan een bij een cliënt wordt toegevoegd, wordt er een algemeen icoontje weergegeven dat er waarschuwingen voor deze cliënt zijn.

De logica voor het weergeven van de icoontjes is als volgt:

• Als er geen waarschuwing is, wordt er niets weergegeven.

• Als er één waarschuwing is, wordt deze weergegeven.

• Als er meer dan één waarschuwing is, wordt er een algemeen waarschuwingsicoon weergegeven.

Als onbekend is of de cliënt wel/niet gereanimeerd moet worden, wordt er niet een extra waarschuwingsicoon getoond als er meer dan één aanwezig is.