1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Dossier
  4. LACCS

Configuratie van LACCS in Ons Dossier

Bijgewerkt op 19 Jul om 14.39 uur
Benodigde autorisaties
LACCS maakt gebruik van verschillende onderdelen uit Ons. Per onderdeel zijn verschillende taken relevant. Lees de volgende handleidingen voor de benodigde autorisaties
- Autorisaties rondom vragenlijsten
- Autorisaties rondom zorgplannen
- Autorisaties rondom rapportages

Gaat jouw zorgorganisatie gebruik maken van LACCS? Richt het classificatiesysteem dan altijd eerst in op een testomgeving. Je kunt de werking dan zorgvuldig uittesten en vertrouwd raken met LACCS binnen Ons.

Aanvragen via Nedap support

De LACCS-methodiek is aan te vragen via een ticket bij Support. Wij brengen vervolgens via het ticket het contact tussen de zorgorganisatie en De Geeter & Munsterman Orthopedagogen tot stand. Daarop kan de zorgorganisatie financiele afspraken, eventuele inhoudelijke scholing en eventuele periodieke updates op de LACCS methodiek met De Geeter & Munsterman Orthopedagogen bespreken. Is alles geregeld, dan vernemen wij dat graag weer via het support-ticket.

Vervolgens brengen wij de inrichting in Ons tot stand. Deze inrichting bestaat eruit dat wij de drie LACCS-vragenlijsten en de zorgplandomeinen in Ons importeren. Is de inrichting tot stand gebracht, dan informeren wij de klant eveneens via supportportaal.

Importeren van de vooringerichte LACCS-onderdelen

1. Het importeren kan niet door de zorgorganisatie zelf uitgevoerd worden. Neem hiervoor via een taakticket contact op met Support.

2. Na de import zijn drie LACCS-vragenlijsten terug te vinden tussen de vragenlijsten in Ons. Ga hiervoor naar Beheer > Instellingen > Dossierinstellingen > Vragenlijstbeheer.

Resultaat controleren voor LACCS vragenlijst

Is de import voltooid? Controleer dan of de LACCS-vragenlijst tussen de overige vragenlijsten in Ons staat:

1. Ga naar Beheer > Instellingen > Dossier-instellingen > Vragenlijstbeheer.

2. Controleer of de vragenlijsten op Actief staan. Actieve vragenlijsten bevatten in het overzicht een vinkje onder het kopje 'Actief'. Alleen actieve vragenlijsten zijn zichtbaar voor gebruikers die vragenlijsten bij cliënten aanmaken.

3. Staat de vragenlijst niet op actief? Klik bij de vragenlijst dan op Wijzig. Zet vervolgens een vinkje bij Actief.

Resultaat controleren voor LACCS zorgplan

Naast de vragenlijst importeert Support ook LACCS zorgplandomeinen. De onderdelen uit de geïmporteerde LACCS-vragenlijsten zijn aan deze zorgplandomeinen gekoppeld, waardoor aandachtspunten uit een ingevulde vragenlijst automatisch terugkomen in een afgeleid zorgplan. Controleer of de geïmporteerde zorgplandomeinen terug te vinden zijn via Beheer > Instellingen > Dossierinstellingen > Planbeheer.

Stel de autorisatie-mogelijkheden van zowel de LACCS-vragenlijst, zorgplannen en dossier-rapportages op de gewenste wijze in met behulp van de informatie onder het kopje 'Benodigde autorisaties'.

Ondersteuning bij vragen en problemen

Loop je tegen functionele problemen aan bij de configuratie van LACCS? Neem dan contact op met team Support. Voor inhoudelijke of proces-vragen over LACCS kun je terecht bij De Geeter & Munsterman Orthopedagogen.