1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Dossier
  4. Omaha

Toelichting op de Omaha methodiek in Ons Dossier

Bijgewerkt op 25 Mar om 08.51 uur

Algemene uitleg

De Omaha methodiek is een classificatiesysteem voor de (langdurige) zorg. De Omaha methodiek is in Ons aanwezig door gebruik te maken van vragenlijsten, zorgplannen en diverse soorten rapportages. Stichting Omaha System Support heeft de vertaling van de methodiek naar Nederland gemaakt. Zij bewaken in Nederland de methodiek, o.a. door certificering van software leveranciers en het faciliteren van opleidingen. Achtergrondinformatie over Omaha is te vinden bij Stichting Omaha System Sypport.

Licentie

Het kan zijn dat de zorgverzekeraar vraagt om een bewijs van het gebruik van een digitaal classificatiesysteem. Meer hierover is te vinden in Toelichting op classificatiesystemen in Ons.

Indeling Omaha Systeem

/topic-images/317_2019-07-01%2016_02_44-Omaha_System_Overzichtskaart_1_317.png

Omaha is ingedeeld in 42 gebieden. Op deze gebieden is een classificatie te maken, zijn classificatie-acties vast te leggen en zijn metingen uit te voeren.

/topic-images/318_nl-NL_web_557.png

De soorten acties en actievlakken zijn in te delen in vier gecodeerde acties en 76 actievlakken. Tot slot is er ruimte voor het invoeren van een specificatie van de actie.

Omaha in Ons

De methodiek van Omaha is toegepast binnen de generieke functionaliteit van profielvragenlijsten, zorgplannen en rapportages in Ons. Bij het toevoegen van een Omaha-assessment bij de cliënt, zijn de aanleiding, gebieden, classificaties en acties in te vullen. Dit resulteert in het aanmaken van een gekoppeld zorgplan. Gekoppeld aan dit zorgplan kunnen rapportages op doelen en voortgang bijgehouden worden.

De gebruiker wordt stap voor stap door het proces geleid.

Starten met Omaha in Ons

  • Omaha configureren

  • Omaha gebruiken

  • Bij cliënt wisselen van Omaha naar een ander classificatiesysteem

category image

Ons Dossier

Open navigation