1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Dossier
  4. Autorisatie en configuratie

Profielvragenlijsteigenschappen in Ons Dossier beheren

Bijgewerkt op 25 Jul om 10.22 uur

Uitleg over de diverse mogelijkheden om de eigenschappen van een bestaande vragenlijst in Ons te beheren. Deze zijn per vragenlijst te beheren.

Benodigde autorisaties
Om toegang te hebben tot het onderdeel 'Dossier-instellingen' in Ons Administratie moet de gebruiker beschikken over een van de onderstaande taken:
- Taak: Dossier instellingen beheren
- Taak: Applicatiebeheer
- Taak: Applicatie instellingen beheren

Meer informatie over de benodigde autorisatietaken voor vragenlijsten kun je vinden in de handleiding autorisaties rondom vragenlijsten.

Algemene gegevens beheren

Per vragenlijst zijn diverse algemene gegevens in te stellen, zoals of vragenlijsten wel of niet beschikbaar zijn voor gebruikers en of vragenlijsten via duplicatie eenvoudig gekopieerd en hergebruikt kunnen worden:

1. Ga hiervoor naar Beheer > Instellingen > Dossierinstellingen > Vragenlijstbeheer.

2. Zoek de aan te beheren vragenlijst op en klik op Wijzig.

3. De onderstaande gegevens zijn hier aan te maken/aan te passen:

• Titel: voer een nieuwe titel in of pas de bestaande aan.

• Omschrijving: voer een nieuwe omschrijving in of pas de bestaande aan.

• Actief: zet de vragenlijst op actief of inactief. Alleen actieve vragenlijsten kunnen bij cliëntdossiers geselecteerd en nieuw aangemaakt worden. Wordt een bestaande vragenlijst in de loop van de tijd op inactief gezet? Dan blijven reeds aangemaakte vragenlijsten van dit type bij cliënten beschikbaar, maar het zal niet mogelijk zijn om nog een nieuwe vragenlijst van dit type aan te maken bij de cliënt.

Als een vragenlijst al is gebruikt bij een cliënt, dan is de vragenlijst alleen maar te deactiveren en dus niet te verwijderen.

• Dupliceren toestaan: dupliceren van de vragenlijst wel of niet toestaan. Bij dupliceren kan een gebruiker een actuele of gearchiveerde vragenlijst van dit type bij een cliënt kopiëren. Daarmee wordt een nieuwe conceptvragenlijst aangemaakt, waarin de inhoud uit de gedupliceerde vragenlijst terug te vinden is en eventueel bewerkt en aangevuld kan worden.