1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Plannen & Roosteren
  4. Flex

Flextoewijzingen op rooster met gereedschapskist in Ons Plannen & Roosteren

Bijgewerkt op 21 Jun om 15.16 uur
In het rooster kunnen eenvoudig flexdiensten uitgezet worden door het vraagteam. Ook kan het flexteam zelf flexaanvragen toekennen.

De flex functionaliteit is niet standaard inbegrepen in Ons Planning. Het is een module die op aanvraag kan worden geactiveerd en waarvoor aanvullende kosten voor gerekend worden. Neem contact op met uw accountmanager om de voorwaarden te bespreken en de functionaliteit te laten activeren.

Autorisaties

• Taak: Ons Planning - Plannen en roosteren (Alle teams)/Ons Planning - Plannen en roosteren (Eigen teams)

• Taak: Ons Planning - Roosteren (Eigen teams)

Weergave

Dit onderdeel is alleen toegankelijk als de weergave op een dienstenweergave staat.

Flexaanvraag uitzetten (aanbieden aan Flexteam)

1. Open in de gereedschapskist het onderdeel Flex.

2. Selecteer een diensttoewijzing waarvoor een flexmedewerker aangevraagd moet worden.

3. Klik in de gereedschapskist op Aanvragen.

4. In het rooster is via de toevoeging van het Flex-icoontje (stippellijntje) te zien dat deze dienst bij het flexteam is uitgezet.

Flexaanvraag annuleren

1. Open in de gereedschapskist het onderdeel Flex.

2. Selecteer de diensttoewijzing waarvoor een flexmedewerker aangevraagd is en waarvoor deze aanvraag geannuleerd moet worden.

3. Klik in de gereedschapskist op Annuleren.

4. In het rooster is te zien dat het Flex-icoontje uit de dienst verwijderd wordt. In plaats daarvan toont het vakje weer de duur van de dienst.

Als je gebruik maakt van het alternatieve flexproces, dan gelden er andere voorwaarden om een aanvraag te annuleren.

Flexaanvraag toekennen

Alleen de roosteraar van het flexteam kan aanvragen aan het flexteam opvullen met een medewerker. Medewerkers van het flexteam kunnen zichzelf Inschrijven op flexdiensten via de rooster en planning inzage. De roosteraar bepaalt uiteindelijk wie de aanvraag definitief toegekend krijgt.

1. Open in de gereedschapskist het onderdeel Flex.

2. Selecteer de dienst die bij het flexteam aangevraagd is.

3. Het onderdeel Flex toont automatisch welke medewerkers zich al voor deze dienst hebben ingeschreven.

4. Afhankelijk van de Flex-instellingen kan de roosteraar een inschrijving voorstellen (groene vinkje), doorstrepen (duimpje omlaag) dan wel omzetten naar een toewijzing (pijltje naar rechts). Ook kan je een inschrijving afwijzen (prullenbak).

1. Let op: Bij een afwijzing zien andere medewerkers de inschrijving van de afgewezen medewerker dan ook niet meer terug bij de flexaanvraag.

2. De medewerker van wie de inschrijving is afgewezen, zal een mailnotificatie ontvangen.

5. De medewerker wordt vervolgens toegekend aan de aangevraagde flexdienst.