1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Plannen & Roosteren
  4. Algemene informatie

Afdrukken van rooster of planning in Ons Plannen & Roosteren

Bijgewerkt op 26 Mar om 15.43 uur
Uitleg over de verschillende mogelijkheden in Ons Planning om planningen en roosters af te drukken of te downloaden.

Ons Planning biedt verschillende mogelijkheden om planningen en roosters uit Ons Planning af te drukken (als pdf downloaden). In deze handleiding staat per scherm waar dit mogelijk is, beschreven hoe de pdf aangemaakt kan worden.

• Houd er rekening mee dat informatie in het PDF-bestand of op papier altijd achterloopt ten opzichte van de meest recente versie die online staat.

• PDF-bestand en/of het papier niet meer nodig? Verwijder dan het PDF-bestand van de apparaten waar je deze hebt opgeslagen, en/of vernietig het papier. Er staat namelijk privacy-gevoelige informatie op.

Printen van planning en rooster via inzage in het rooster/planning door de gebruiker zelf

Gebruikers kunnen ook zelf hun eigen planning of rooster afdrukken. Dat gebeurt niet via Ons Planning, maar via de inzage in het rooster/planning. Dit dient wel eerst geconfigureerd te worden.

Configuratie en benodigde autorisatie
Om toegang te hebben tot de benodigde schermen in Ons Planning waar de afdrukfunctionaliteit aanwezig is, is één van de onderstaande taken benodigd:
- Taak: Ons Planning - Plannen en roosteren (Alle teams)
- Taak: Ons Planning - Plannen en roosteren (Eigen teams)
- Taak: Ons Planning - Roosteren (Eigen teams)
- Taak: Toegang tot Ons Planning - Applicatiebeheer

Planning (V&V) per team, dienst of medewerker afdrukken

Gehele teamplanning per week afdrukken

1. Selecteer in Ons Planning een team.

2. Ga naar Planning

3. Klik op het weeknummer aan de linkerkant van de kalender.

De printwizard opent.

4. Maak je selectie.

Met de instelling Stuur als e-mail aan mezelf wordt de planning/het rooster gestuurd naar de mailbox van de gebruiker die de printwizard gebruikt. Neem, als deze optie is uitgeschakeld, contact op met Nedap Support via een ticket en vermeld daarbij het domein dat gewhitelist mag worden waar de planning/het rooster naartoe gestuurd mag worden (bijvoorbeeld @naamzorgorganisatie.nl). Tevens moet bij de gebruiker een e-mailadres bij de personalia ingevuld zijn, wat overeenkomt met het gewhiteliste domein.

5. Klik op Druk af.

Het PDF-bestand wordt gegenereerd / per e-mail verstuurd.

Looplijst (per dienst of medewerker) afdrukken

1. Selecteer in Ons Planning een team.

2. Ga naar Planning

3. Klik in een planscherm met de rechtermuisknop op een dienst.

4. klik vervolgens op Open looplijst. Dit is de planning voor alle diensten, gesorteerd per dienst per pagina

5. De looplijst wordt vervolgens automatisch als PDF gedownload.

Rooster (V&V) per team of medewerker afdrukken

Rooster V&V) per team afdrukken

1. Selecteer in Ons Planning een team.

2. Ga naar Rooster

3. Klik op een periode in de kalender.

Het rooster opent.

4. Kies in de gereedschapskist voor Rapportages (R).

5. Maak je selectie en klik op Maak rapportage.

Het PDF-bestand wordt vervolgens automatisch als PDF gedownload.

Rooster per specifieke medewerker afdrukken

1. Selecteer in Ons Planning een team.

2. Ga naar Rooster

3. Stel het rooster in op een medewerkerweergave.

4. Klik met de rechtermuisknop op de medewerker.

5. Klik vervolgens op Afdrukken rooster van deze medewerker.

6. Het PDF-bestand wordt vervolgens automatisch als PDF gedownload.

Blokplanning: looplijst per team of per medewerker afdrukken

Vanuit het blokplanscherm

1. Selecteer in Ons Planning een team dat gebruik maakt van blokplanning.

2. Ga naar Planning

3. Klik op een Periode in de kalender.

4. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de naam van de medewerker. Open looplijst.

5. Klik vervolgens op Open looplijst

6. Geef aan voor welke medewerker(s) de looplijst gedownload moet worden.

7. Klik op Druk af

8. De looplijst wordt vervolgens automatisch als PDF gedownload.

Via de printwizard

1. Selecteer in Ons Planning een team dat gebruik maakt van blokplanning.

2. Ga naar Planning

3. Klik op het weeknummer aan de linkerkant van de kalender.

De printwizard opent.

4. Maak je selectie.

Met de instelling Stuur als e-mail aan mezelf wordt de planning/het rooster gestuurd naar de mailbox van de gebruiker die de printwizard gebruikt. Neem, als deze optie is uitgeschakeld, contact op met Nedap Support via een ticket en vermeld daarbij het domein dat gewhitelist mag worden waar de planning/het rooster naartoe gestuurd mag worden (bijvoorbeeld @naamzorgorganisatie.nl). Tevens moet bij de gebruiker een e-mailadres bij de personalia ingevuld zijn, wat overeenkomt met het gewhiteliste domein.

5. Klik op Druk af.

Het PDF-bestand wordt gegenereerd / per e-mail verstuurd.

Planning specifieke medewerker/cliënt afdrukken via medewerker/cliëntoverzicht

Via medewerker / cliëntenoverzicht

1. Zoek de medewerker of cliënt op in Ons Planning in het menu via 'Medewerkers' of via 'Cliënten'.

2. Klik in de detailpagina van de medewerker of cliënt op Bekijk de zorg die deze medewerker levert (of 'Bekijk de zorg die aan deze cliënt geleverd wordt'.

3. Selecteer de gewenste week en klik op Print kalender.

De planning wordt vervolgens automatisch als PDF gedownload.