1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Plannen & Roosteren
  4. Planhulp

Instellingen voor suggesties

Bijgewerkt op 22 Oct om 16.34 uur

Wanneer je een nieuwe suggestie aanvraagt kun je verschillende instellingen aanpassen. Hieronder beschrijven we de verschillende instellingen en het effect ervan. Niet alle instellingen zijn voor alle type suggesties beschikbaar.

Geselecteerde medewerkers

Je kunt kiezen voor welke medewerkers je een suggestie wil aanvragen. Je kunt kiezen voor specifieke medewerkers, maar ook voor een groep medewerkers. Bijvoorbeeld alle medewerkers die boven of onder contract werken. Deze groep medewerkers wordt dan in een keer toegevoegd aan de selectie. Je bent daarna alsnog vrij om deze selectie aan te passen en bijvoorbeeld extra medewerkers toe te voegen of weg te halen.

Opties: Alle medewerkers / geselecteerde medewerkers

Geselecteerde cliënten

Je kunt kiezen voor welke cliënten je een suggestie wil aanvragen. Je kunt kiezen voor alle cliënten of voor alleen de cliënten die nog ongeplande kaartjes hebben.

Opties: Te plannen cliënten / geselecteerde cliënten

Structureel / Alleen deze week uitplannen

Voor Medewerkers uitplannen en Ongeplande plankaartje inplannen kun je er voor kiezen om de wijzigingen structureel door te voeren of alleen voor een bepaalde week.

Bij Structureel worden alleen structurele beschikbaarheden en onbeschikbaarheden meegenomen. Wanneer een suggestie wordt overgenomen, wordt deze structureel overgenomen. De wijzigingen gaan dus in vanaf de gekozen week en voor de toekomst.

Bij Alleen deze week worden zowel structurele als incidentele beschikbaarheden en onbeschikbaarheden meegenomen. Wanneer de suggestie wordt overgenomen wordt deze alleen voor de geselecteerde week, incidenteel, doorgevoerd. Daarnaast houdt de Planhulp bij 'Alleen voor deze week' ook rekening met het compensatie saldo van de medewerkers.

Opties: Structureel / Alleen deze week

Bestaande medewerker- en cliëntparen behouden

Wanneer je planning wil verbeteren, maar je wil nog niet dat alle cliënten door andere medewerkers worden geholpen, kun je er voor kiezen om medewerker- en cliëntparen te behouden. Wanneer je dan een suggestie opvraagt, worden plankaartjes alleen van moment (dag, volgorde/tijd) verschoven, maar niet naar andere medewerkers.

Opties: Behouden / Niet behouden

Maximaal aantal wijzigingen

Bij het suggestie type 'enkele suggesties voorstellen' kun je kiezen hoeveel planacties je maximaal wil doorvoeren. Dit is handig wanneer je in kleinere stappen je planning wil verbeteren, maar niet heel veel wijzigingen in 1 keer wil doorvoeren. Hierbij kan je kiezen uit 4, 12 of 20.


category image

Ons Plannen & Roosteren

Open navigation