1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Plannen & Roosteren
  4. Dashboard en stuurinformatie

Stuurinformatie op dashboard in Ons Plannen & Roosteren

Bijgewerkt op 28 Mar om 13.18 uur

In Ons Planning zijn meerdere overzichten te maken waarop het planproces gestuurd kan worden.

Geplande zorg vergeleken met ingeroosterde tijd

Het is mogelijk om in een grafiek een vergelijking te zien tussen ingeroosterde tijd en geplande zorg. Deze vergelijking is per team te maken. Door deze vergelijking te hebben, kan bepaald worden of de totale diensttijd te veel of te weinig is. In dat geval zou het aantal diensturen verminderd of vermeerderd kunnen worden.


Selecteer je team en klik op Diensten. Er verschijnt een grafiek.

/topic-images/geplande%20zorg%20vs%20ingeroosterde%20tijd_1126.png
  • Groen: De toegewezen diensturen houdt in hoeveel totale diensttijd er is op genoemde datums, waarop medewerkers zijn ingeroosterd.

    Voorbeeld: Er zijn op een specifieke dag 5 diensten van elk 2 uur aanwezig. Dit maakt de totale diensttijd 10 uur. Er zijn echter maar op 4 van de 5 diensten medewerkers ingeroosterd. Dit houdt dus in dat er 8 toegewezen diensturen zijn.
  • Blauw: Het aantal toegewezen zorguren. Dit houdt in hoeveel tijd er op die dag in de arrangementen aanwezig is, voor de uursoorten die aan het geselecteerde team zijn toegewezen.

    Voorbeeld: Er zijn in totaal per dag 8 pv-uursoorten toegewezen aan het geselecteerde team. Elk moment pv staat voor 15 minuten in het arrangement van elke cliënt. Dit houdt in dat er 2 uren pv aan zorg geleverd dient te worden.
    
    In dit voorbeeld wordt 1 uursoort gebruikt, maar in de praktijk worden de totaaltijd van alle geclaimde uursoorten bij elkaar opgeteld.

In het voorbeeld is te zien dat er veel meer diensttijd is ingeroosterd dan voor wat betreft de zorguren nodig zou zijn.

category image

Ons Plannen & Roosteren

Open navigation