1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Plannen & Roosteren
  4. Algemene instellingen

Uursoorten in Ons Plannen & Roosteren

Bijgewerkt op 04 Jun om 13.44 uur

Achtergrondinformatie

De uursoorten die in Ons Planning getoond worden, zijn afkomstig uit Ons Administratie. Zowel nieuwe uursoorten, als wijzigingen in uursoorten, worden meteen vanuit Ons Administratie met Ons Planning gesynchroniseerd. De meeste instellingen van de uursoorten zijn in Ons Administratie door te voeren, enkele instellingen zijn in Ons Planning door te voeren.

Configuratie

Instellingen bekijken

Benodigde autorisatie: Taak: Toegang tot Ons Planning - Applicatiebeheer

De instellingen zijn in Ons Planning te vinden via Beheer > Uursoorten.

Uursoorten die op dit moment actief zijn, worden getoond. Met de optie Geschiedenis zijn ook uursoorten die in het verleden actief waren terug te vinden.

Instellingen aanpassen

In Ons Planning zijn twee instellingen van de uursoorten aan te passen. Deze instellingen zijn alleen zichtbaar en instelbaar in Ons Planning en niet in Ons Administratie. Het zijn de opties voor pauzetijd en de uitbetalingsfractie.

Pauzetijd

Zie Pauze-uursoort configureren voor meer informatie.

Doorberekeningsfractie voor compensatievoorspelling

Hiermee kan je aangeven voor welk deel van de tijd die op dit uurtype is geregistreerd, moet worden uitbetaald. Dit wordt ook wel de betalingsfractie genoemd. Een voorbeeld hiervan zijn slaapdiensten. Als deze voor 50% uitbetaald dient te worden, dan kan je de fractie instellen op 0.5.

Bekijk Toelichting op het compensatie- en vakantiesaldo in het rooster voor meer informatie over de uitbetalingsfractie van beschikbaarheidstypen (zoals slaapdiensten).