1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Plannen & Roosteren
  4. Planhulp

Nieuwe suggesties opvragen

Bijgewerkt op 22 Oct om 16.38 uur

Wanneer je een nieuwe suggestie van de Planhulp wil, kun je deze opvragen vanuit het voorstel overzicht. Wanneer je klikt op de knop Planhulp starten kun je kiezen voor een aantal verschillende mogelijkheden: 

Enkele wijzigingen voorstellen

Bij de optie Enkele wijzigingen voorstellen gaat de Planhulp proberen om het hele planbord te verbeteren, maar stelt slechts enkele wijzigingen voor. Je kunt zelf kiezen hoeveel wijzigingen je bereid bent om te maken (maximaal 4, 12 of 20). Het resultaat van de verbeteringen is dan vaak lager, maar de hoeveelheid wijzigingen die je hiervoor moet maken ook.

Je hebt verschillende mogelijkheden bij het aanvragen van deze suggestie. Je kunt dit voor één of een groep van medewerkers doen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om bestaande medewerker- en cliëntparen te behouden. De Planhulp zal cliënten dan niet naar andere medewerkers plannen, maar alleen bij de bekende medewerker een betere plek zoeken.

Gehele planning verbeteren

Wanneer je kiest voor deze optie gaat de Planhulp het gehele planbord proberen te verbeteren. Er zit hierbij geen limitatie op het aantal wijzigingen die de Planhulp mag maken. Het resultaat van de verbeteringen is dan vaak hoger, maar het aantal wijzigingen die je hiervoor in de planning moet doen ook.

Je hebt verschillende mogelijkheden bij het aanvragen van deze suggestie. Je kunt dit voor één medewerker of een groep van medewerkers doen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om bestaande medewerker- en cliëntparen te behouden. De Planhulp zal cliënten dan niet naar andere medewerkers plannen, maar bij de bekende medewerker naar een betere plek zoeken.

Medewerkers uitplannen

Wanneer je voor deze optie kiest kun je de medewerker structureel vrijplannen. Bijvoorbeeld in het geval van een contract beëindiging of langdurig verlof. Je kunt dit doen voor een enkele medewerker, maar ook voor meerdere medewerkers tegelijk. Voor het aanvragen van deze suggestie kun je er ook voor kiezen om de wijzigingen incidenteel door te voeren. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld met je vakantieplanning bezig bent. Bekijk daarvoor hieronder Verschillende instellingen.

Ongeplande plankaartjes inplannen

Wanneer je nog plankaartjes onderin de balk hebt staan, kun je de Planhulp vragen om deze plankaartje voor je in te plannen. Je kunt kiezen naar welke groep van medewerkers (bijvoorbeeld iedereen die nog onder contract werkt) en of je alle cliënten wil inplannen, of een selectie daarvan.

category image

Ons Plannen & Roosteren

Open navigation