1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Plannen & Roosteren
  4. Gereedschapskist rooster in Ons Plannen & Roosteren

Rooster naar toekomst kopiëren met de gereedschapskist in Ons Plannen & Roosteren

Bijgewerkt op 08 Apr om 09.22 uur
Om dubbel werk te voorkomen kan je het rooster naar de toekomst kopiëren.
Benodigde autorisaties
- Taak: Ons Planning: Plannen en roosteren - (eigen teams/alle teams)
- Taak: Ons Planning: Roosteren (eigen teams)
- Taak: Toegang tot Ons Planning - Applicatiebeheer

Toelichting

Met deze optie is het mogelijk om het rooster per week of per periode te vullen met toewijzingen vanuit een eerdere week of periode, bijvoorbeeld een basisrooster.

Er mag alleen gekopieerd mag worden naar gehele weken die volledig in de toekomst liggen. Is de laatste week van de getoonde periode bijvoorbeeld al half voorbij? Dan zal de kopieerfunctionaliteit in de gereedschapskist niet werken.

Let op! Het gebruiken van deze functionaliteit zorgt voor wijzigingen in het rooster die onomkeerbaar zijn. Gebruik deze functionaliteit dus zorgvuldig.

Indien een medewerker een nieuwe diensttoewijzing krijgt door deze functionaliteit, dan gebeurt dit niet door een reguliere diensttoewijzing, maar vanuit een speciale actie. Om die reden kan dit niet als zodanig teruggevonden worden in de geschiedenis van die medewerker.

Roosters per week naar de toekomst kopiëren

Roosters per week kopiëren is zowel mogelijk wanneer er geroosterd wordt per maand als per periode.

1. Zorg ervoor dat de periode minimaal 1 volledige week in de toekomst bevat.

2. Open in de gereedschapskist het onderdeel kopiëren.

3. Selecteer in het onderdeel 'kopiëren' onder 'Type' voor de optie Week.

4. Geef onder 'Kopiëren van' aan uit welke bron de diensttoewijzingen moeten komen. Dit kan zijn:

• Uit het rooster van vorige week.

• Een specifieke week uit het verleden die zelf in te geven is.

5. Bepaal bij 'kopiëren naar' naar welke week de bronweek gekopieerd moet worden. Hierbij geldt dat alleen de weken uit de op het scherm getoonde periode te selecteren zijn.

6. Bevestig de instellingen via de onderste knop Kopieer [week... naar ....].

Roosters per periode naar de toekomst kopiëren

Roosters per periode kopiëren is alleen mogelijk als per periode (4 weken) wordt geroosterd.

1. Zorg ervoor dat de periode minimaal 1 volledige week in de toekomst bevat.

2. Open in de gereedschapskist het onderdeel kopiëren.

3. Selecteer in het onderdeel 'kopiëren' onder 'Type' voor de optie Periode.

4. Geef onder 'Kopiëren van' aan uit welke bron de diensttoewijzingen moeten komen. Dit kan zijn:

• Uit de vorige periode.

• Een specifieke periode uit het verleden die zelf in te geven is.

5. Bij 'kopiëren naar' staat automatisch de op het scherm getoonde periode geselecteerd.

6. Bevestig de instellingen via de onderste knop Kopieer [periode... naar ....].