1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Plannen & Roosteren
  4. Exports van Ons Planning naar Ons Administratie

Planning- en rooster is realisatie configureren in Ons Plannen & Roosteren

Bijgewerkt op 28 Mar om 13.14 uur
Dit artikel geeft uitleg hoe de principes 'planning is realisatie' en 'rooster is realisatie' zijn te configureren.
Benodigde autorisaties
- Taak: Toegang tot Ons Planning - Applicatiebeheer

Met deze configuratie kan tijd die in Ons Planning is gepland, naar Ons Administratie geëxporteerd worden.

Rooster is realisatie wordt gebruikt om de geplande medewerker-uren (Rooster) als zijnde realiteit naar Ons Administratie te exporteren, bijvoorbeeld voor de verloning van medewerkers. Er worden dan geen zorgregels van cliënten geëxporteerd (zoals bij Planning is realisatie), maar alleen medewerker-uren. Naast het exporteren van ingeplande diensten kunnen ook afwezigheden (vakantie, overleg, scholing, ziekte) en beschikbaarheden (bijv. bereikbaarheidsdienst) geëxporteerd worden naar Ons Administratie.


Bij 'Planning is Realisatie' worden de geplande uren van de cliënt naar Ons Administratie doorgestuurd ten behoeve van de administratie en verwerking van de geleverde zorg bij de cliënt. De declaratie / facturatie wordt aan de hand van deze gegevens verricht.


Het is mogelijk om zowel 'rooster is realisatie' als 'planning is realisatie' gelijktijdig toe te passen.


Let er op dat er een actieve medewerkerkoppeling is. Zonder een actieve medewerkerkoppeling tussen Ons Planning en Ons Administratie kunnen uren niet naar Ons Administratie geëxporteerd worden. Wanneer een medewerker in Ons Planning aangemaakt wordt, is deze niet gekoppeld met Ons Administratie. Wanneer de medewerker achteraf alsnog gekoppeld wordt door het oplossen van een conflict, kunnen de uren alsnog geëxporteerd worden. Hierop zit een beperking: uren of diensten die ouder zijn dan 7 dagen kunnen niet meer geëxporteerd worden. Als het langer dan 7 dagen geleden is, kan je de uren op een andere wijze (handmatig) invoeren in bijvoorbeeld Ons Administratie of het Medewerkerportaal. Zie ook: Registratie van tijd: toegelicht.

Planning is realisatie

Er zijn twee stappen die gedaan moeten worden om 'Planning is realisatie' te configureren:

Zorgregels niet afronden?

Als gebruik gemaakt wordt van het principe planning is realisatie worden zorgregels zoals deze in Ons Planning staan na de dienst naar Ons Administratie geëxporteerd. Wanneer er beleidsregels actief zijn waardoor er afronding plaatsvindt, wordt deze afronding ook op de zorgregels uit Ons Planning toegepast. Het kan voorkomen dat deze uitkomst niet wenselijk is. Om deze reden is het mogelijk gemaakt om dergelijke afrondingen niet plaats te laten vinden.

Ga naar BeheerInstellingenOverige instellingenAlgemene instellingen en vul bij de optie Planning is realisatie niet afronden de gewenste datum in waarop afrondingen uit Ons Planning niet meer plaats moet vinden.

Rooster is realisatie

De volgende stappen moeten gedaan worden om 'Rooster is realisatie' te configureren:

  • Er dienen indirecte uursoorten aanwezig te zijn. Zie Uursoorten configureren.

  • De medewerkers waarvan de uren geëxporteerd moeten worden, moeten over een weekkaartprofiel beschikken waarin de indirecte uursoort waarop geregistreerd wordt, ook aanwezig is. Deze dient toegevoegd te worden onder 'indirecte uursoorten (begin- en eindtijd)'. Zie Weekkaartprofielen configureren.

  • Als er diensten geëxporteerd worden waar een pauze in zit, moet er een pauze uursoort worden ingesteld in Ons Planning. Wanneer dit niet wordt ingesteld, wordt alleen het eerste deel van de dienst (voor de pauze) naar Ons Administratie geëxporteerd. Zie Pauze-uursoort configureren.

  • De export dient ingeschakeld te zijn. Zie Export activeren.

  • De export dient per team geconfigureerd te zijn. Zie Export van teams configureren.

  • Naast het exporteren van ingeplande diensten (Rooster) kunnen ook Afwezigheden (vakantie, overleg, scholing, ziekte) en Beschikbaarheden (bijv. bereikbaarheidsdienst) geëxporteerd worden naar Ons Administratie. Dit kan voor de verloning van medewerkers gebruikt worden. Zie Aan- en afwezigheden export configureren.

  • Bij de diensten moeten ook instellingen geconfigureerd worden. Zie Export van diensten configureren.

category image

Ons Plannen & Roosteren

Open navigation