1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Plannen & Roosteren
  4. Verlofaanvragen

Verlofaanvragen configureren in Ons Plannen & Roosteren

Bijgewerkt op 22 Aug om 10.52 uur

Configuratie

Je moet per team instellen of het team gebruikmaakt van deze functionaliteit. Dat kan je doen bij de teaminstellingen van de betreffende teams. Zie ook: Teaminstellingen configureren in Ons Plannen & Roosteren. Bovendien kan een medewerker pas verlofaanvragen indienen als verlofaanvragen is geconfigureerd voor het team waarvan de medewerker primair lid is (het teamlidmaatschap dat je vastlegt in Ons Administratie). Zie Medewerkers aan een team toewijzen in Ons Plannen & Roosteren voor meer informatie hierover.

Benodigde autorisaties
- Taak: Instellingen [van een team] bewerken
- Taak: Instellingen van alle teams bewerken

Voorbeeld

Als een medewerker in Ons Administratie lid is van team A en in Ons Planning lid is van team A, B en C, dan volstaat het niet om verlofaanvragen alleen in te stellen voor team C. Op basis daarvan kan deze medewerker geen verlofaanvragen indienen. Dat kan de medewerker alleen als verlofaanvragen voor team A is geconfigureerd.

Uurberekening op basis van referteperiode bij verlofaanvragen

Een belangrijk onderdeel van de verlofaanvraag is voor hoeveel uur de medewerker verlof aanvraagt. Voor medewerkers die vaste dagen werken, is dit vrij eenvoudig uit te rekenen, maar voor medewerkers die flexibel werken kan dat best uitdagend zijn. Daarvoor kan je per team de standaard uurberekening voor verlofaanvragen op Gemiddeld aantal uren in de afgelopen 13 weken zetten.

Voor iedere medewerker die verlof aanvraagt, berekent Ons Plannen & Roosteren (op basis van informatie uit Ons Administratie) hoeveel uren deze medewerker gemiddeld per dag heeft gewerkt. Deze vorm van berekening wordt ook toegepast indien er wordt gekozen voor de Vrij invoer berekeningsmethode. Bij de verlofaanvraag van de medewerker kan je de standaard uurberekening overschrijven, zoals deze is ingesteld bij de teaminstellingen van het team.


Deze uren worden opgeslagen op het moment van goedkeuren. Dit gebeurt bewust niet automatisch, zodat we voorkomen dat een medewerker mogelijk iedere week de uren van het aangevraagde verlof ziet veranderen. Als je de uren wilt herberekenen (actueel wilt maken voor de meest recente 13 weken), kan je dit per aanvraag doen of eenvoudig voor alle goedgekeurde aanvragen tegelijk.

/topic-images/Referteperiod2_2000.png
category image

Ons Plannen & Roosteren

Open navigation