1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Plannen & Roosteren
  4. Flex

Configureren van Flex in Ons Plannen & Roosteren

Bijgewerkt op 08 Apr om 10.53 uur
Benodigde autorisaties
- Taak: Toegang tot Ons Planning - Applicatiebeheer

Inschakelen

De flex-functionaliteit is niet standaard inbegrepen in Ons Planning. Het is een module die op aanvraag kan worden geactiveerd en waarvoor aanvullende kosten voor gerekend worden. Neem contact op met uw accountmanager om de voorwaarden te bespreken en de functionaliteit te laten activeren.

Flexteam kiezen

Maak of kies eerst het team dat gaat fungeren als flex team. Wanneer een team als flexteam is ingesteld voor een ander team, kan dit team zelf geen flexteam hebben.

Grootte van het flexteam

Er dient aandacht besteed te worden aan de hoeveelheid medewerkers die voor het flexteam werken. Dit met het oog op het overzicht/inzichtelijkheid door de planners/roosteraars, maar ook met het oog op performance van de applicatie.

Er worden door de applicatie geen eisen gesteld aan het maximale aantal medewerkers in een flexteam. Dit betekent echter niet dat dit geen invloed heeft op de laadtijden van de roosters van deze teams, want hoe meer gegevens door de applicatie verwerkt dienen te worden, hoe langer het duurt voordat deze op een webpagina getoond kunnen worden. Ditzelfde geldt ook voor de internetverbinding, netwerkverbinding en de computer waarmee de applicatie wordt geraadpleegd. De totale laadtijd is een optelsom van deze factoren.

Omdat verschillende factoren op de laadtijd van invloed zijn is het niet mogelijk om een eenduidig advies te geven over de grootte van de flexteams. Wij kunnen echter wel adviseren om kritisch te zijn op de grootte van de teams vanuit praktisch oogpunt van de planners/roosteraars. Ook adviseren wij om de gewenste inrichting eerst te testen alvorens de werkwijze op productie-omgevingen te gebruiken.

Flexteam toewijzen aan een team

Selecteer een wijkteam in het teamselectie menu en ga naar DashboardMijn team instellingenGeavanceerde opties en selecteer het flexteam; dit is het team dat de diensten krijgt aangeboden welke het wijkteam niet zelf kan invullen

Instellingen van het flexteam

Als bij het wijkteam het flexteam is ingesteld, worden automatisch de instellingen van het betreffende flexteam aangepast. Selecteer het flexteam en ga naar Mijn team instellingen.

Onder het kopje Wat mogen teamleden met dit team doen? staat een vinkje om in te schrijven op flexdiensten. Door deze aan te vinken stel je in dat flexmedewerkers zichzelf via de rooster of planninginzage kunnen inschrijven op een dienst waarvoor een flexaanvraag is gedaan.

Urenexport

De export van planning of rooster wordt bepaald door de exportinstellingen van het team wat de dienst aanbiedt.Eventuele exportinstellingen gemaakt voor het flexteam worden genegeerd.

Alternatieve flex proces configureren en gebruiken

Dit artikel beschrijft het alternatieve flexproces. Bekijk voor meer informatie over dit proces en het reguliere proces: Toelichting op Flex in Ons Plannen & Roosteren

De instelling voor het alternatieve flex proces wordt gedaan bij het flex team.

1. Selecteer het flexteam, klik op Dashboard > Mijn team instellingen > Toon/Verberg zelfrooster opties.

2. Selecteer bij de optie Wie maakt de flex toewijzingen? de optie Aanvragende team.