1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Plannen & Roosteren
  4. Gereedschapskist rooster in Ons Plannen & Roosteren

Roosterlabels toewijzen of verwijderen met de gereedschapskist in Ons Plannen & Roosteren

Bijgewerkt op 28 Mar om 12.29 uur
Diensten, medewerkers, toegekende diensten en vrije tijdsmomenten bij medewerkers kunnen in het rooster met behulp van labels gemarkeerd worden. Dit kan handig zijn in allerlei situaties: denk aan het herkenbaar maken van uitzendkrachten, het markeren van testmedewerkers, etc.
Benodigde autorisaties:
- Taak: Ons Planning - Plannen en roosteren (Eigen teams/Alle teams)
- Taak: Ons Planning - Roosteren (eigen teams)

Configuratie

De labels moeten eerst geconfigureerd worden. Zie Labels configureren in Ons Plannen & Roosteren.

Label toewijzen

1. Open in de gereedschapskist het onderdeel Labels.

2. Het onderdeel toont alle mogelijk toe te kennen labels.

3. Selecteer het gewenste roosteronderdeel (dienst, medewerker, toegekende dienst of vrij tijdsmoment).

4. Selecteer het label dat toegevoegd moet worden.

5. Klik vervolgens op Toewijzen.

6. De kleur van het label wordt toegevoegd in een hoekje van het vakje van de diensttoewijzing.

Label verwijderen

Toegekende labels kunnen eenvoudig verwijderd worden.

1. Open in de gereedschapskist het onderdeel Labels.

2. Selecteer het roosteronderdeel waar het label verwijderd moet worden.

3. Klik in de gereedschapskist op Verwijderen.

4. Het label wordt uit het onderdeel verwijderd.