1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Plannen & Roosteren
  4. Flex

Stuurinformatie van Flex bekijken in Ons Plannen & Roosteren

Bijgewerkt op 28 Mar om 14.07 uur

Het is mogelijk om stuurinformatie met betrekking tot de flexfunctionaliteit te bekijken in Ons Planning. Algemene informatie over flexfunctionaliteit in Ons is te vinden in Toelichting op Flex in Ons Plannen & Roosteren.

Benodigde autorisatie

Voor het inzien van stuurinformatie rondom flexgegevens is een van de onderstaande taken benodigd:

• Taak: Ons Planning - Plannen en roosteren (alle teams)

• Taak: Ons Planning - Plannen en roosteren (eigen teams)

• Taak: Toegang tot Ons Planning - Applicatiebeheer

Navigeren

De informatie met betrekking tot de flexfunctionaliteit kun je in Ons Planning opvragen door het flexteam te selecteren en vervolgens op het Rooster te klikken. Onderaan de pagina is een link aanwezig; Flex rapportages. Via deze link worden vijf rapportages getoond.

Toelichting op de getoonde gegevens

De gegevens in de grafieken zijn onderverdeeld naar deskundigheid.

Van de afgelopen vijf perioden/maanden, de huidige periode/maand en vijf toekomstige perioden/maanden zijn de flexrapportages te zien. Er is geen mogelijkheid om oudere flexrapportages te zien.

Als er gebruik is gemaakt van extra regels om meerdere diensttoewijzingen te kunnen maken, waarop ook flexaanvragen zijn gedaan, dan tellen deze toewijzingen per stuk mee. (Deze optie is in het rooster te gebruiken via de knop extra dienstdienstplek toevoegen aan dienst), zie ook; Diensten toewijzen, verwijderen, omwisselen en wijzigen.

Grafieken toegelicht

• Hoe groot is de vraag naar flexmedewerkers? Deze grafiek is gebaseerd op het totaal openstaande en opgeloste aanvragen en toont een algemene trend over het gebruik van de flex-functionaliteit.

• Hoeveel flexaanvragen zijn opgelost? Deze grafiek toont hoeveel flex-aanvragen zijn opgelost.

• Hoeveel uren zijn door het flexteam opgelost? Deze grafiek toont hoeveel uren door het flexteam zijn opgelost.

• Hoeveel flexaanvragen zijn door een hogere deskundigheid opgelost? Deze grafiek toont het aantal opgeloste flexaanvragen waarbij aanvullend is te zien hoeveel van deze aanvragen door een hogere deskundigheid is opgelost. Dit is aangegeven middels de donkere kleur in het diagram; het donkergekleurde gedeelte geeft aan hoeveel is overgekwalificeerd. Of een deskundigheid hoger is, wordt bepaald aan de hand van de Hiërarchie van deskundigheden.

• Wat is de status van flexaanvragen? Deze grafiek toont een totaaloverzicht van opgeloste, openstaande en geannuleerde flexaanvragen. Hier betekent de kleurintensiteit het volgende:

• Lichte kleur: Opgeloste aanvragen.

• Gemiddelde kleur: Niet opgelost aanvragen.

• Donkere kleur: Geannuleerde aanvragen.

Excel-overzicht

De gegevens zijn ook in een Excel-overzicht te raadplegen. Dit overzicht is te benaderen via de knop Download als Excel onder aan de pagina. Het excel-overzicht toont twee soorten tabbladen; Gegevens van het flexteam en Flexgegevens van het aanvragende team. Op de tabbladen wordt het volgende getoond:

• Het aantal opgeloste, niet opgeloste en geannuleerde flexaanvragen, ingedeeld per periode en deskundigheid.

• Het aantal opgeloste aanvragen en aantal opgeloste uren, ingedeeld per periode en deskundigheid.