1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Cliëntnetwerk

Beheren professionele contacten via contactbeheer-pagina

Bijgewerkt op 19 Sep om 09.37 uur

Disclaimer

Ter voorbereiding op de migratie van professionele contacten is het 'Contactbeheer'-scherm beschikbaar onder Beheer. Deze pagina is nog in ontwikkeling. We raden aan de toekomstige functionaliteiten bijbehorende handleiding af te wachten voordat het contactbeheer-scherm veelvuldig in te zetten. Zodra de pagina gereed is, volgt er meer informatie over de invulling en verschillende mogelijkheden van dit scherm. Op dinsdag 15 oktober zal hier een extra webcast voor plaatsvinden.

Het opschonen van professionele contacten en elke actie die daarbij komt kijken, blijft je eigen verantwoordelijkheid. We geven tips op basis van de kennis die wij hebben. We kunnen niet garanderen dat elk handvat daadwerkelijk het meest passend is voor jullie als zorgorganisatie. Twijfel je ergens over, probeer het dan eerst op een testomgeving en/of overleg met je businesspartner.

Benodigde autorisaties

Het recht Professionele contacten beheren is nodig om deze pagina te kunnen bekijken.

De nieuwere functionaliteiten zitten in v7 en v8. We raden dus aan om het recht Professionele contacten beheren nog niet uit te delen tot die versies.

Professionele contacten en hun koppelingen inzien

Waar het eerst noodzakelijk was om via een cliënt een professioneel contact te bewerken, kan dit nu vanuit het beheerscherm. Contacten zijn eenvoudig te vinden via de zoek- en filter-velden. Je kan de bewerkpagina van een professioneel contact openen door op de naam te klikken.

Binnen deze bewerkpagina is het nu ook mogelijk om door te klikken naar een overzicht met de cliëntkoppelingen van dit contact. Hier kan je de cliënten individueel of in bulk loskoppelen. Daarnaast kan je navigeren naar de cliënt in kwestie door op de naam of het cliëntnummer te klikken. Ditzelfde overzicht kan je ook openen door op het getal in de Cliënten-kolom te klikken.

Als er geen getal, maar een prullenbak-icoon staat, betekent dit dat dit professioneel contact niet aan een cliënt gekoppeld is. Je hebt dan de mogelijkheid om dit contact uit je organisatie te verwijderen door op het prullenbakje te klikken.

Status migratie

Deze functionaliteit is nog in ontwikkeling. De knop Markeren voor migratie wijzigt de status van een professioneel contact van Geen migratie naar Automatische migratie. Het is mogelijk om deze status ongedaan te maken door het contact te selecteren en op Migratie annuleren te klikken. We raden af deze knop te gebruiken tot deze functionaliteit gereed is.

Gerelateerd aan de migratiestatus is de Met status-filter. De filteroptie Ongeldige AGB/naam combinatie is nog in ontwikkeling.

Opschonen van professionele contacten

Professionele contacten zonder cliëntkoppelingen kun je in één keer verwijderen door gebruik te maken van Opschonen. Wanneer je hierop klikt komt er eerst nog een bevestiging in beeld.

Let op!

Deze functionaliteit heeft effect op de gehele lijst aan professionele contacten, ongeacht de filters die op dat moment geselecteerd zijn, of op welke pagina je zit. Het is raadzaam om eerst de filter. Geen actieve cliëntkoppelingen te selecteren en na te gaan op welke contacten dit effect heeft. Deze actie is onomkeerbaar.