1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Uursoorten

Uursoortgebaseerd filter aanmaken en bewerken

Bijgewerkt op 19 Mar om 16.29 uur

Benodigde autorisaties

Voor het aanmaken, inzien en bewerken van filters is een van de onderstaande taken vereist:

• Applicatie instellingen beheren

• Applicatiebeheer

Uursoortgebaseerd filter aanmaken en instellen

1. Ga naar Beheer > Filter.

2. Klik onderin het scherm op Toevoegen

3. Onder 1: Geef het filter een naam en optioneel een beschrijving.

4. Onder 2: Kies voor nieuw filter of voor een kopie van een bestaand filter.

• Bij een kopie is het filter direct op te slaan. Na het opslaan zijn de eigenschappen per uursoort aan te passen zoals beschreven staat in stap 7.

• Bij een nieuw filter moeten de volgende vervolgstappen genomen worden:

5. Sla 3 over en selecteer bij 4 de uursoortcategorieën die in het filter terug moeten komen. Deze uursoortcategorieën zijn ingericht in het uursoort-beheerscherm.

6. Sla op: het filter wordt getoond.

7. Klik elke uursoort aan en geef aan:

• of de uursoort geporteerd moet worden;

• onder welke code de uursoort geporteerd moet geworden. Via de link 'Optioneel: verschillende codes per financieringsvorm' is het mogelijk om per financieringsvorm die in het onderdeel Uursoortfinanciering aan de uursoort gekoppeld is, een porteercode in te stellen;

• in welke eenheid de uursoort geporteerd moet worden.

8. De instellingen zijn per uursoort op te slaan.

Uursoortgebaseerd filter inzien

1. Ga naar Beheer > Filter.

2. Selecteer het gewenste filter.

3. De uursoortcategorieëen en de bijbehorende uursoorten zijn te zien.

4. Via de optie Gedeactiveerde uursoorten weergeven kunnen ook uursoorten uit de categorieën opgehaald worden die bij de uursoortinrichting verwijderd zijn. Dit is bijvoorbeeld handig om in te zien of het filter in het verleden bepaalde uursoorten wel of niet heeft geporteerd.

5. Via de knop Mutaties is te zien wie wanneer welke wijzigingen in het filter heeft aangebracht.

Uursoortgebaseerd filter aanpassen

Filters kunnen op diverse gebieden aangepast worden:

• Portering en codering per uursoort aanpassen: klik op de desbetreffende uursoort en pas de instellingen aan.

• Nieuwe uursoorten binnen al geporteerde uursoortcategorie toevoegen: nieuw aangemaakte uursoorten worden automatisch aan het filter toegevoegd nadat deze uursoorten aangemaakt zijn in het uursoort-inrichtingsscherm. Zij maken het filter ongeldig en moeten ingesteld worden, alvorens het filter opnieuw gebruikt kan worden.

• Bestaande uursoorten uit nieuwe uursoortcategorie toevoegen: nieuwe uursoortcategorieën zijn alleen toe te voegen aan een nieuw filter. In dit geval moet er dus een nieuw filter aangemaakt worden. Aanpassen is niet mogelijk.

• Filter verwijderen: via de knop Verwijderen is het complete filter te verwijderen. Dit is alleen mogelijk als het filter niet in gebruik is bij exportprofielen.