1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. ZVW

ZVW-declaratie inrichten in Ons Administratie

Bijgewerkt op 18 Mar om 15.25 uur

Uitleg over het inrichten van de declaratie voor zorg vanuit ZVW Wijkverpleging (WV), ZVW ZG, Eerstelijnsverblijf (ELV), GZSP en SGLVG.

Benodigde autorisatie

  • Taak: Export- en financiële instellingen beheren en exporteren

Benodigde inrichting


Legitimatie- en productinrichting

Om te kunnen declareren geldt dat ook de inrichting van de ZVW-legitimatie en -producten op orde moet zijn. Uitleg over het inrichten van (handmatige) legitimaties en producten is te vinden in Toelichting op het zorglegitimatieoverzicht (financieringsstromen) in Ons. Specifieke instellingen die hier voor de ZVW van belang kunnen zijn, zijn onder meer:

Tarieven instellen

Zonder ingevoerde tarieven is het niet mogelijk te exporteren en te declareren. Bekijk voor meer informatie de handleiding Tarieven instellen in Ons Administratie.


De tarieven worden vastgesteld op basis van afspraken met zorgverzekeraars. Tarieven kunnen aangemaakt worden per zorgverzekeraar en in de meeste gevallen zullen er dus meerdere tarieven per prestatie worden aangemaakt. De tarieven worden doorgaans per 1 januari van het nieuwe jaar herzien. Let er bij het invoeren van de nieuwe tarieven op dat de oude, niet meer geldige tarieven worden afgesloten.

Vereiste regiebehandelaar GZSP
Naast de algemene inrichting geldt specifiek voor de GZSP dat hier in sommige gevallen een regiebehandelaar toegevoegd moet worden. Dit is bij een GZSP-product in te richten in het legitimatieproductscherm.Ga hiervoor bij een cliënt naar Zorglegitimaties > ZVW-GZSP Toevoegen/wijzigen, kies het GZSP-product en maak je keuze bij de Eerste regiebehandelaar.

Let op!

De regiebehandelaren worden gebaseerd op de medewerkers waarbij onder het tabblad Deskundigheid een AGB-code is ingevoerd

Declaratie-export

category image

Ons Administratie

Open navigation