1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Facturen/declaraties verwerken

Factuurdetails-pagina in Ons® Administratie

Bijgewerkt op 15 Oct om 15.56 uur
Let op: De factuurdetails-pagina is vanaf versie 2024.8 van Ons® Administratie standaard beschikbaar op alle testomgevingen. Vanaf versie 2024.9 rollen we deze pagina uit naar de productieomgevingen.
Ons® Financieel Dashboard blijft bestaan zolang de volledige functionaliteit is overgezet naar Ons® Administratie.

Navigatie

De nieuwe factuurdetails-pagina in Ons® Administratie kan je vinden via Beheer > Facturatie > Factuuroverzicht - Zoek op facturen binnen Ons® Administratie > Selecteer een factuurtype, bijvoorbeeld GDS801 > Klik op Details.

De benodigde rechten:

  • Export- en financiële instellingen beheren en exporteren.
  • Facturen en declaraties doorzoeken.

Factuurdetails-pagina

Op deze pagina kan je informatie vinden over een factuur en de bijbehorende factuurdetails inzien. Hieronder worden een aantal onderdelen verder toegelicht: 

  • De exportperiode geeft aan over welke periode er geëxporteerd is. Dit is de periode die je bij het starten van de export invult.
  • Downloaden: Er zijn verschillende download-opties beschikbaar, namelijk een xml-bericht of exportrapportage.
  • Filteropties: Je kan filteren op cliënt, op product en op status van je factuur. De filters zijn niet van elkaar afhankelijk. Dat wil zeggen: Filter je op cliënt, dan wordt bij de filteroptie voor product alsnog alle producten weergegeven en niet enkel de producten die voor deze gefilterde cliënt van toepassing zijn. 
  • Paginering: Er worden standaard 8 facturen per pagina weergegeven. De filteropties werken over alle pagina's heen.
  • Sortering: Cliënten worden op voornaam gesorteerd. Binnenkort wordt dit gewijzigd en worden de cliënten gesorteerd op achternaam.

Factuur goed- of afkeuren

Het is mogelijk om facturen handmatig goed- of af te keuren. In de handleiding Debiteuren beheren kan je meer informatie vinden over wanneer het daadwerkelijk mogelijk is om facturen goed- en af te keuren. Heb je de mogelijkheid wel, dan kan je de volgende stappen volgen:

  1. Selecteer een factuur.
  2. Rechtsbovenin krijg je een optie Goedkeuren of Afkeuren.
  3. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om afzonderlijk regels dan wel goed te keuren of af te wijzen. 

Notities inzien en toevoegen

Bij handmatig goed- of afkeuren komt er automatisch een systeemnotitie. Je kan ook handmatig een notitie toevoegen. Ga daarvoor met je muis naar de laatste kolom voor notities. Als er nog geen notities aanwezig zijn, dan wordt er een plus-tekentje weergegeven om er een toe te voegen.


Je hebt de mogelijk om je eigen notities ook te verwijderen. De notities die door anderen zijn toegevoegd, kan je alleen inzien, maar niet verwijderen.

category image

Ons Administratie

Open navigation