1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. ZPM

Tijdverdeling via uitgebreide werkwijze

Bijgewerkt op 10 Jun om 16.53 uur

Vraag via een ticket bij Support aan om de optie Uursoorten kunnen aanpassen voor verdeelde registraties uit Ons Agenda voor jullie omgeving in te schakelen. Daarmee krijg je in de uursoortinrichting de optie Deel registraties uit Ons Agenda op beschikbaar.

Hiermee kun je bepalen wat het gedrag van directe en indirecte tijd en reistijd is. Deze optie komt dan voor alle cliëntgebonden uursoorten beschikbaar. Standaard staat dan het vinkje bij Directe tijd aan en bij de overige twee opties uit. Dit heeft verder geen invloed op de uursoortafleiding, omdat dit gelijk is aan hoe het nu werkt in jullie omgeving. Wel zie je bij zorgregels corrigeren dan een aanvullend label met Directe tijd staan.

Als de optie Deel registraties uit Ons Agenda op niet wordt gebruikt bij uursoorten, worden alle registraties uit Ons Agenda in één zorgregel weggeschreven. Dat houdt in dat bijvoorbeeld indirecte uren en reistijd bij directe uren worden opgeteld als Directe tijd op Ja staat en de rest op Nee. Voor het ZPM mag alleen directe tijd worden gedeclareerd, en dat zou hierdoor niet meer zijn te onderscheiden van indirecte tijd.

  1. Pas de uursoorten aan die afleiden naar GGZ-ZPM of FZ-ZPM. Schakel voor ieder uursoort eerst Gebruik uitgebreide uursoortafleiding in. Deze optie is alleen beschikbaar als je de Uitgebreide uursoortafleiding hebt ingeschakeld.

  2. Zet de drie vinkjes bij Deel registraties uit Ons Agenda op op Ja. Deze vinkjes moeten allemaal op Ja staan om een goede verdeling voor de registraties te garanderen. Wijk hier alleen van af als je zeker bent dat dit voor jullie organisatie van toepassing is.

category image

Ons Administratie

Open navigation