1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. GRZ-DBC

GRZ DBC-productiemonitor in Ons Administratie

Bijgewerkt op 19 Mar om 10.29 uur
Het doel van de rapportage DBC-productiemonitor is om een overzicht van onderhanden werk te creëren op een peildatum van alle DBC's.


Je vindt de Productiemonitor via Rapporten > Cliënt > DBC-productiemonitor. De DBC-productiemonitor bevat informatie over trajecten, factuurinformatie en een overzicht van alle registraties die gemaakt zijn.


De meeste kolommen in de DBC-productiemonitor corresponderen met de gegevens die zijn ingevoerd bij het aanmaken van de DBC-legitimatie. Een aantal andere kolommen bevat informatie die door de software gegenereerd wordt, op basis van de trajectgegevens of registraties.

Diverse kolommen toegelicht

De meeste kolommen spreken voor zich. Een aantal kolommen lichten we hieronder toe:

  • Trajectduur: deze kolom laat het aantal dagen in het traject zien. Als er een einddatum voor het traject is, dan wordt het aantal dagen vanaf de begindatum tot en met de einddatum gerekend. Als er geen einddatum voor het traject is, dan wordt er vanaf startdatum tot en met de einddatum van de productiemonitor-export gerekend.

  • Dagen sinds laatste behandeling: deze kolom laat het aantal dagen sinds de laatste behandeling zien. Deze informatie is belangrijk bij het al dan niet kunnen sluiten van het DBC-traject, met het oog op het naleven van de 42-dagenregeling. Het aantal dagen sinds laatste behandeling wordt op dezelfde wijze vastgesteld als de trajectduur, zie hierboven.

  • Trajecttype: de codes hier verwijzen naar de overeenkomstige, landelijk vastgestelde trajecttypes die voor het traject gelden.

  • Laatste factuurnummer (ZH308): Deze kolom laat zien in welke factuur het betreffende trajectals factuurregel is meegenomen ter declaratie. Is er geen nummer ingevuld, dan is het trajectnog niet in een productie-export ZH308 meegenomen.

  • Laatste factuurresultaat (ZH309): Deze kolom laat zien wat de status van de factuurregel is. Hier zijn drie opties mogelijk:

    - 'OK' + het tijdstip waarop het retourbericht van de betreffende factuur is ingelezen: de declaratie van dit DBC-traject is goedgekeurd.

    - 'geen retourbericht ingelezen': er is voor de betreffende ZH308-export nog geen retourberichtingelezen.

    - 'Afgekeurd + het tijdstip waarop het retourbericht van de betreffende factuur is ingelezen': dedeclaratie van dit DBC-traject is afgekeurd en daarmee is dit traject niet gedeclareerd.


    Indien er nog geen productie-export ZH308 is gemaakt, zullen de kolommen 'laatste factuurnummer' en 'laatste factuurresultaat' leeg blijven.
  • Afwezigheidsdag (194809) - (dag) 8 uur) en Ongefinancierde afwezigheid (UNFINANCED) - dag (8 uur): het aantal geregistreerde afwezigheidsdagen (proefverlof) of ongefinancierde afwezigheidsdagen gedurende het traject. Deze informatie wordt uit de cliëntagenda gehaald. Let op: dit geldt alleen als er bij het aanmaken van de afwezigheidsregistratie gekozen is voor de systeemgedefinieerde afwezigheidsreden "Proefverlof (DBC)" en 'Ongefinancierde afwezigheid (DBC)'. Zelf aangemaakte afwezigheidsredenen worden niet ondersteund door de DBC-systematiek. Meer informatie zie Afwezigheidsredenen configureren en beheren voor Ons Agenda en de Cliëntagenda.
  • Diverse registratiekolommen o.b.v. dag (8 uur): In deze kolommen staat het aantal eenheden van 1 dag wat op de specifieke registratie is vastgelegd. Is er in totaal 3 dagen geregistreerd, dan zal er '3' in de kolom staan.
  • Diverse registratiekolommen o.b.v. 5 minuten (5 minuten): In deze kolommen staat het aantal eenheden van vijf minuten wat op deze uursoort is geregistreerd. Is er in totaal tien minuten geregistreerd, dan zal er '2' in de kolom staan.

category image

Ons Administratie

Open navigation