1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Algemeen

iWlz-, iWmo- of iJw-berichten klaarzetten en versturen via dashboard

Bijgewerkt op 25 Mar om 10.15 uur

Deze handleiding legt uit hoe de berichten voor financieringsstromen klaargezet en verstuurd kunnen worden via het dashboard. Zie ook Toelichting op het Dashboard voor meer informatie.

Er kunnen geen berichten met een datum in de toekomst worden verstuurd. Maak je een dergelijk bericht aan, dan wordt dit in de desbetreffende taak Start/stop later te versturen geplaatst. Deze taak wordt alleen weergegeven op het moment dat er berichten voor zijn vastgelegd. Op de datum van het bericht wordt het overgeplaatst naar de corresponderende taak.

Benodigde autorisaties

• Taak: MAZ/MUT bericht aanmaken en downloaden

Configuratie

Rondom de taken zijn diverse instellingsopties mogelijk, die bepalen wanneer berichten getoond worden. Deze instellingen zijn te vinden via BeheerInstellingenOverige instellingenLangdurige zorg-voorkeuren. Hier zijn de onderstaande instellingen van belang:

• Taken voor afgewezen MAZ/MUT of niet ingelezen retourberichten

• Taken voor MAZ/Start-bericht aanmaken x dagen in de toekomst verbergen

• Taken voor MAZ/Start-bericht aanmaken x dagen in het verleden verbergen

• Taken voor Stop-bericht aanmaken x dagen in de toekomst verbergen

• Taken voor Stop-bericht aanmaken x dagen in het verleden verbergen

In de interface staat per instelling de bedoeling en het effect van de instelling toegelicht.

Handmatig versturen of via Berichtenbox

Klaargezette berichten zijn op twee manieren in te dienen bij Vecozo:

Handmatig

Hierbij moet het bericht handmatig gedownload worden via het download-icoontje bij de berichtregel onder 'Opslaan'. Vervolgens kan dit bericht handmatig in het Vecozo-portaal geupload worden. Als een bericht gedownload is, is dit te zien aan een (grijs) vinkje bij 'Status'. De applicatie kan hierbij niet weergeven of het bericht daadwerkelijk verstuurd is. Pas als het retourbericht ingelezen is, is dit terug te vinden in Ons. Het grijze vinkje wordt dan groen (bij geen afkeur) of rood (bij afkeur).

Signalering berichten zonder retourbericht

Ons bevat een speciale siginalering waarmee een taak aangemaakt wordt waarin berichten te zien zijn waarvoor nog geen retourbericht ingelezen is. Ga hiervoor naar Beheer > Instellingen > Overige instellingen > Langdurige zorg-voorkeuren en zet het vinkje aan bij Taken voor afgewezen MAZ/MUT of niet ingelezen retourberichten.

Via de Berichtenbox

Maakt de organisatie gebruik van de Berichtenbox? Dan worden berichten via de knop Klaarzetten automatisch klaargezet in de Berichtenbox. In het dashboard is dit onder Status' te zien via het envelop-icoontje. Uitleg over de Berichtenbox is te vinden in De Berichtenbox gebruiken.