1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. ZPM

Handmatige factuur of nota exporteren voor het Zorgprestatiemodel

Bijgewerkt op 18 Sep om 14.09 uur

Maak een nieuw factuurprofiel en sjabloon voor het ZPM aan. Zie Factuurprofiel en -sjabloon configureren voor meer informatie. Kies bij Kies een debiteurgroep voor de debiteurgroep die overeenkomt met de ingerichte debiteur in de zorglegitimatie van de cliënt. Selecteer vervolgens het gewenste sjabloon. Gebruik eventueel het voorbeeldsjabloon voor een ZPM-cliënt dat door Nedap beschikbaar is gesteld. Dat download je hier.

  • Optelling: Deze optie is niet van toepassing bij het ZPM en heeft zodoende geen werking. Dit komt omdat elke registratie altijd apart op de factuur moet komen, dus je wilt ook geen optelling terugzien in de factuur.

  • Uitvoerder: de uitvoerder wordt niet in de testexport gevuld, maar wel in de productie-export

  • Privacyverklaring: Dit veld wordt in de handmatige factuur alleen gevuld als er ook een privacyverklaring in Ons is voor die cliënt. Het veld is conditioneel, maar kan gevuld worden met Toegepast als deze wel aanwezig is.

Als je de opties verder naar wens hebt ingesteld, klik je op Opslaan. Zie vervolgens Facturen genereren, inzien en terugdraaien voor meer informatie over het printen van de factuur.

Factuur per regiebehandelaar

Per regiebehandelaar die actief is, wordt een aparte factuur uitgedraaid. Als iemand in een periode wisselt van regiebehandelaar dan worden er twee aparte facturen aangemaakt. Eentje met alle registraties voor de eerste regiebehandelaar en een tweede factuur met de registraties voor de tweede regiebehandelaar.

category image

Ons Administratie

Open navigation