1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. GRZ-DBC

Ongefinancierde afwezigheid en proefverlof registreren bij een DBC in Ons Administratie

Bijgewerkt op 19 Mar om 10.47 uur

Via Beheer > Instellingen > Overige instellingen > Afwezigheidsredenen zie je welke afwezigheidsredenen er in het systeem bestaan. Hier kun je ook handmatig nieuwe afwezigheidsredenen toevoegen.

/topic-images/Afwezigheidsredenen_1770.png

Afwezigheidsdagen en/of proefverlof bij een cliënt registreren

Ongefinancierde afwezigheid of proefverlof leg je vast via het tabblad Agenda. Is dit tabblad niet beschikbaar? Maak dan een ticket aan.


Per periode van afwezigheid (proef-/weekendverlof) mogen in het DBC-zorgtraject maximaal drie afwezigheidsdagen geregistreerd worden. Met ingang van 2014 is de afwezigheidsdag alleen nog bedoeld voor proefverlof en wordt deze niet meer geregistreerd bij tijdelijke opname in het ziekenhuis. Registreren van afwezigheid bij ziekenhuisopname kan nog wel, maar deze worden niet als afwezigheidsdagen meegegeven in het groupertraject.


Het toevoegen van ongefinancierde afwezigheid en/of proefverlof kan op twee manieren: de groene knop bovenin onderstaand scherm of het blauwe Toevoegen achter de dag. De werking van beide knoppen is hetzelfde.

/topic-images/GRZ%20DBC%202_1323.png

Als je op Toevoegen klikt, wordt onderstaande scherm weergegeven:

/topic-images/GRZ%20DBC%203_1322.png

In het geval van ongefinancierde afwezigheid en/of proefverlof kies je voor de onderste optie Afwezigheidsregistratie. Lees vervolgens de uitleg bij Ongefinancierde afwezigheid of Proefverlof hieronder.


Ongefinancierde afwezigheid (niet meegegeven aan grouper)

/topic-images/GRZ%20DBC%204_1321.png
  • Begindatum: vul hier de begindatum van de ongefinancierde afwezigheid in.

  • Einddatum: vul hier eventueel de einddatum in. Voer je geen einddatum in, dan wordt de afwezigheid oneindig in de agenda doorgevoerd. Het is dus aan te raden een einddatum in te voeren, maar je kunt achteraf ook de data wijzigen.

  • Reden: kies hier voor de systeemgedefinieerde afwezigheidsreden Ongefinancierde afwezigheid (DBC).

  • Notitie: voer hier eventueel een aanvullende notitie in. Deze notitie wordt elke dag, gedurende de afwezigheid, weergegeven.

Proefverlof (wel meegegeven aan grouper, maximaal 3 aaneengesloten dagen)

/topic-images/GRZ%20DBC%205_1325.png
  • Begindatum: vul hier de begindatum van het proefverlof op.

  • Einddatum: vul hier de einddatum in. Het proefverlof mag maximaal 3 achtereenvolgende dagen duren. Het is daarom niet mogelijk om geen einddatum in te voeren. Het systeem zou dan een foutmelding geven dat het proefverlof niet langer dan 3 dagen mag duren. Deze foutmelding komt ook naar voren als het verschil tussen begin- en einddatum meer dan 3 dagen is.

  • Reden: kies hier voor de systeemgedefinieerde afwezigheidsreden Proefverlof (DBC).

  • Notitie: voer hier eventueel een aanvullende notitie in. Deze notitie wordt elke dag, gedurende de afwezigheid, weergegeven.

category image

Ons Administratie

Open navigation